Tai bus pirmoji šalies rinkoje mokėjimo kortelė, leisianti naudotis net dviejų prekybos tinklų lojalumo programomis. Naujųjų kortelių savininkai jomis galės atsiskaityti iš viso virš 14 mln. prekybos ir paslaugų įmonių, 400 tūkst. bankomatų bei 400 tūkst. bankų skyrių visame pasaulyje.

„Džiaugiamės galėdami savo klientams pasiūlyti naujovę rinkoje – pirmąją trišalę mokėjimo kortelę. Tikimės, kad ši kortelė suaktyvins mokamųjų kortelių rinką ir ženkliai išplės mūsų klientų galimybes“, – sakė Vilniaus banko prezidentas Julius Niedvaras.

Pasak jo, Vilniaus bankas nuolat plečia mokėjimo kortelių paslaugų spektrą, siekdamas žengti kartu su augančiais individualių banko klientų poreikiais. „Naujoji kortelė daugeliui žmonių turėtų tapti pagrindine mokėjimo priemone, kurią jie rinksis dėl papildomų naudingų paslaugų“, – sakė J.Niedvaras.

Planuojama, kad naujoji kortelė bus išleista jau šių metų gruodžio mėnesį. Vilniaus banko skaičiavimais, per artimiausius dvejus metus naujosios kortelės vartotojų skaičius turėtų pasiekti 200 tūkstančių. Šiuo metu banko išduotomis įvairiomis mokėjimo kortelėmis naudojasi per 704 tūkst. klientų. Pagal bendrą jų apyvartą, kuri siekė 2,208 mlrd. Lt, ir vidutinę vienos kortelės apyvartą (3,5 tūkst.Lt) pirmąjį šių metų pusmetį Vilniaus bankas pirmavo rinkoje.

Vilniaus bankas kartu su „Statoil“ degalinių tinklu jau yra išleidęs bendrą kortelę, jungiančią "Visa Electron ir "Statoil Extra" kortelių galimybes. Šiuo metu yra išduota beveik 40 tūkst. šių kortelių.

Didžiausio Baltijos šalyse prekybos tinklo „VP Market“ generalinis direktorius Ignas Staškevičius džiaugėsi, kad šią sutartį pasirašo trys savo veiklos sričių lyderiai. „Naujoji kortelė bus ypač patogi Lietuvos gyventojams, besinaudojantiems bankų paslaugomis ir perkantiems prekes mūsų prekybos centruose. Mokėti šia kortele bus galima visur, tačiau apsipirkdami „VP Market“ prekybos centruose, jos savininkai galės dalyvauti lojalumo programoje – už pirkinius bus sumuojami taškai, kurie virs konkrečia nuolaida“, – sakė „VP Market“ vadovas. Šiuo metu „VP Market“ valdo prekybos tinklą, kurį sudaro 247 prekybos centrai „Minima“, „Media“, „Maxima“ ir „Saulutė“ („T-Market“): Lietuvoje – 180, Latvijoje – 66, Estijoje – 1.

„Per vienuolika veiklos metų subūrėme pastovių savo tinklo klientų ratą. Jiems siūlysime mūsų nuolaidas derinti su naujomis mokėjimo kortelių galimybėmis, kurios padės įgyvendinti jų planus statant, remontuojant ar tvarkant savo būstą“, – sakė stambiausio statybinių medžiagų ir namų apyvokos reikmenų tinklo Baltijos šalyse „Senukų prekybos centras“ prezidentas Artūras Rakauskas.

Paraišką naujajai kortelei gauti klientai galės užpildyti ne tik Vilniaus banko skyriuose, bet ir kai kuriuose „VP Market“ arba „Senukų“ prekybos centruose, o kortelė bus išduodama visuose Vilniaus banko klientų aptarnavimo skyriuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją