„Siekdami architektams palengvinti dalyvavimą parodoje-konkurse, nusprendėme visą darbų pateikimo procesą perkelti į internetą. Šiais metais architektūros darbų maketų niekur siųsti ir spausdinti nereikės, juos galima talpinti parodos svetainėje archparoda.lt, o jų spausdinimu ir eksponavimu pasirūpinsime mes”,- sakė vienas iš parodos organizatorių, bendrovės „Doleta” valdybos pirmininkas Vytautas Silevičius.

Architektai, norintys dalyvauti parodoje-konkurse geriausius savo realizuotus, idėjinius ir projektinius darbus galės pateikti iki š.m. balandžio 5 d.

Visi architektų pateikti darbai dalyvaus naujose ir tradicinėmis jau tapusiose parodos nominacijose: „Geriausia individualaus namo realizacija”, „Geriausias individualaus namo projektas”, „Geriausia blokuoto gyvenamojo namo realizacija”, „Geriausias individualaus namo projektas” ir „Geriausia individualaus/blokuoto namo idėja”. Savo balsą už vieną iš parodos-konkurso dalyvių galės atiduoti ir atidarymo renginio svečiai, o favoritas bus paskelbtas „Pripažintu tarp kolegų”. Po parodos atidarymo interneto lankytojai taip pat rinks „Tinkamiausią tautos namą”.

Vieno iš organizatorių, Lietuvos architektų sąjungos (LAS) pirmininko Gintauto Blažiūno teigimu, šiais metais buvo nuspręsta architektūros studentams bei pradedantiems architektams suteikti galimybę parodoje-konkurse dalyvauti lygiomis teisėmis su labiau patyrusiais kolegomis.

Geriausius architektų darbus rinks ir parodos atidarymo vakaro metu nominacijų nugalėtojus paskelbs kompetentinga parodos-konkurso vertinimo komisija, kurią sudarys LAS atstovai, architektai, verslo atstovai ir žurnalistai. Komisijos įvertintiems darbams, bus įteiktos parodos „Oskarais” tapusios, „Vitruvijaus” statulėlės.

Paroda „Individualių namų architektūra” pirmą kartą buvo surengta 2002 m. Per septynis metus buvo tobulinama parodos koncepcija. Kiekvienais metais didėjantis populiarumas į paskutinės 2006 m. parodos atidarymą sutraukė per 800 architektų ir architektūra besidominčių lankytojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją