"Ir mes atkakliai tai darysime, visokeriopai remsime realią spaudos nepriklausomybę, net jei mums nepatinka tos idėjos ir nuomonės, kurias reiškia žiniasklaida", - sakė V.Putinas interviu laikraščiui "New York Times", kurio tekstas paskelbtas prezidento tinklalapyje.

Rusijos prezidentas ramiai žiūri į tai, kad "visą laiką esama tam tikros priešpriešos tarp žiniasklaidos ir valdžios atstovų, tų, kurie šią akimirką kontroliuoja politinę valdžią šalyje". "Iš principo tai natūrali ir vaisinga kova, vaisinga visuomenei", - mano prezidentas.

Tuo pat metu jis atkreipė dėmesį į tai, jog "tai vienur, tai kitur matome pavyzdžių, kaip valstybė daro gana griežtą spaudimą žiniasklaidai". Taip sakydamas Rusijos prezidentas pavyzdžiu nurodė karo Irake pradžią.

"Mūsų nuomone, spaudos atstovams, taip pat ir Jungtinėse Valstijose, daugeliui jų, buvo daromas rimtas spaudimas, o kai kurie net neteko darbo. Ir mes dėl šito nekeliame isterijos, nieko gera čia nėra, bet mes suprantame, jog tai iš principo natūrali valdžios ir laisvosios spaudos priešprieša", - sakė V.Putinas.

Jis įspėjo Vakarų bendrijos atstovus, kad šie susila ikytų nuo nepagrįstos kritikos Rusijos atžvilgiu , sakydamas, jog "daugelis dalykų, susijusių su demokratija, pas mus diegiama remiantis tuo, ką matome išsivysčiusiose šalyse, vadinamosiose stabilios demokratijos šalyse, - turiu galvoje ir "nešvarias" rinkimų technologijas".

"Nenoriu, kad tai nuskambėtų kaip pasiteisinimas, tai irgi nieko gera, bet noriu priminti tokį gerą priežodį: nekaltink veidrodžio, jei snukis kreivas", - pastebėjo V.Putinas.

Jis taip pat siūlė neužmiršti neigiamos oligarchų įtakos žiniasklaidos raidai.

"Turime kategoriją žmonių, kurie praturtėjo ir tapo milijardieriais akimirksniu. Juos valstybė paskyrė būti milijardieriais: tiesiog išdalijo milžiniškus valstybės turtus beveik už dyką. Paskui, pjesei besirutuliojant, jiems susidarė įspūdis, lyg būtų paties Dievo užanty, lyg jiems viskas galima", - sakė prezidentas.

Jo nuomone, tas jų pojūtis, jog nėra nieko negalima, neaplenkė ir žiniasklaidos. "Tie vadinamieji oligarchai yra protingi, apsukrūs žmonės, jie puikiai suprato, kaip galima manipuliuoti viešąja nuomone, ir iš esmės taip pat, kaip elgėsi su gamtos ištekliais, pradėjo elgtis ir su žiniasklaida, ir su nacionaliniais televizijos kanalais, na ir taip toliau, pajungdami juos savo grupiniams interesams, nacionalinius interesus pakeisdami grupiniais interesais", - sakė prezidentas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją