Nors vienas po kito sparčiai dygsta dideli ne maisto prekių prekybos centrai, jų vadovai vienbalsiai teigia, jog prekybos plotų rinka dar neužpildyta ir visi rasiantys vietos po saule, rašo dienraštis "Verslo žinios".

Lapkričio viduryje duris atvers atnaujinta Vilniaus centrinė universalinė parduotuvė, mažiau nei po pusmečio - prekybos centras "Europa". Į konkurentų gretas kitų metų pavasarį stos ir "Pinus Proprius" statomame viešbutyje "Novotel" drabužių ir avalynės prekybos centras "Flagman", užimsiantis tris pirmuosius viešbučio aukštus.

Dar vienas didžiulis prekybos centras gali įsikurti ir pagrindiniame savivaldybės pastate. "Eika" taip pat ketina imtis didžiulio prekybos centro statybų.

Bendrovės "Ober-Haus nekilnojamasis turtas" generalinis direktorius Vytas Zabilius sakė, kad centrinėje miesto dalyje besikuriantys prekybos centrus turės nišą.

"Ypač tai pasakytina apie Gedimino prospektą, visame pasaulyje centrinės miesto gatvės turi stiprią trauką, aišku, čia opi problema išlieka parkavimas. Tačiau bet kuriuo atveju dabar yra palankus metas kurtis prekybos centrams, jų rinka dar nėra užpildyta", - teigė V.Zabilius.

Įmonės "Eika" projekto vadovas Martynas Žibūda pasakodamas apie naująjį bendrovės projektą, taip pat pritaria, jog rinka čia neužpildyta.

"Susidomėjimas yra, ir tą jaučiame - nors dar ir nesukūrėme galutinio projekto, rinka jau žino apie jį, juo domisi, skambina. Tokį bumą sąlygoja gera padėtis rinkoje, juo labiau kad potencialas Baltijos šalyse dar didėja", - teigė M.Žibūda.

Pasak dienraščio, Lietuvoje vis aktyviau žvalgosi ir užsienio drabužių mažmeninės prekybos tinklai.

"Stockmann" korporatyvinių ryšių vadovė Juhana Hemė (Juhana Hame) teigė, jog kompanija šiuo metu ieško sklypo arba jau esamo pastato, kurį galėtų rekonstruoti ir įrengti savo prekybos centrą.

"Mus domina pagrindinė gatvė Vilniuje - Gedimino prospektas", - sakė J.Hemė.

Dienraščio duomenimis, Suomijos mažmeninė prekybos bendrovė "Stockmann" yra nusitaikiusi į pagrindinį savivaldybės pastatą ir šiuo metu veda derybas su viena iš šalies nekilnojamojo turto bendrovių, kuri ir turėtų dalyvauti aukcione.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją