Tai vienas iš aštuoniolikos Prahos tiltų, kurie tartum perlų vėrinys jungia Vltavos upės krantus. Karlo tiltas nuostabus bet kuriuo metų laiku ir bet kuriuo paros metu. Tai puiki vieta pasimatymams. Tikima, kad jei ateisite ant šio tilto dėl bet kokio vyro, jį pabučiuosite ir prisipažinsite meilėje, tuomet jus lydės sėkmė, kad ir ką bedarytumėte.

Modernesnė legenda byloja, kad 1990 metais šiuo tiltu ėjęs Dalai Lama pasakė, jog tiltas yra pačiame visatos centre ir aplink jį nėra neigiamos energijos, todėl jis prie savęs traukia visus žmones. Tad nenuostabu, kad vis dar yra daugybė žmonių, kurie nori keliauti šiuo keturmečiu atviruku iš vieno amžiaus į kitą – turizmo sezono metu ant Karlo tilto būna minios Prahos svečių. Miestelėnai, norintys persikelti į kitą krantą, paprastai naudojasi kitais tiltais.

Jau daugelį metų kalbama apie tilto uždarymą rekonstrukcijai ir restauracijai, tačiau pats tiltas, atrodo, nenori pripažinti savo amžiaus ir ankstesnės galios išsekimą. Jis tvirtai stovi savo vietoje ir kaip visuomet kviečia kiekvieną, kuris tiltą lanko lyg muziejaus vertybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)