Augalus visada paprasčiau sodinti į specialius krepšelius, tačiau sandėliuke jūs galite rasti emaliuotų kibiriukų, pintą krepšelį be rankenos, sulankstytą pakabą ir dar bala žino kokių „lobių“, besislepiančių po storu dulkių sluoksniu. Truputis išmonės – ir efektas bus stulbinantis.

*Paprastai gėlės krepšelius visiškai paslepia, todėl jūs galite naudoti tokius indus, kurių forma neįprasta. Peržiūrėję sandėliuke ar lentynoje sukrautus daiktus, tikrai rasite vertingų ir įdomių. Gėlėms tiks beveik bet koks indas, kurį įmanoma pakabinti. Pagalvokite ir apie... margintus kiaurasamčius, pintines, senus vielinius krepšelius bulvėms rinkti, spalvotus puodelius, emaliuotą kibirą ar kitus indus, kurie nesuduš pajudinti smarkaus vėjo gūsio. Juos tikrai galima pritaikyti, paversti krepšeliais, tarsi gyvomis skulptūromis. Patikėkite – sukursite puikių šedevrų.

*Kai kurie daiktai, pavyzdžiui, sietynas indams kabinti, turi grandinę arba pakabą. Prie daugumos kitų indų reikės ką nors pritvirtinti. Šiam reikalui galima naudoti įvairių spalvų ir storio virves, įvairaus storio ir ilgio pintas vielas. Tik juos būtinai gerai pritvirtinkite.

*Į krepšelius geriausia sodinti jaunus augalus. Jie užaugs, ir kompozicija atrodys labai natūrali. Jeigu esate labai nekantrūs, galite nusipirkti ir paaugusių, pražydusių augalų ir susodinti į krepšelį. Gėles galite keisti pagal sezoną visus metus. Peržydėjusias, jei jos ne vienmetės, perkelkite į gėlyną. Kitais metais šios gėlės vėl jus nudžiugins.

*Skirtingo stiliaus krepšeliai turi būti skirtingi. Iš kibirėlio kompostas neišbyrės, tad jo nereikia niekuo iškloti. Tik nepamirškite dugne pragręžti kelių skylių, įdėti žvirgždo (ar kitokios drenažinės medžiagos). Retesni krepšeliai išklojami specialia polietilenine plėvele. Anglai kartais naudoja paprastus šiukšlių maišelius. Sluoksnis samanų tarp indo ir polietileno plėvelės suteiks kompozicijai žavesio.

*Jei norite, kad augalai būtų išlindę ir pro krepšelių skylutes, tarpelius, juos sodinkite pirmiausia. Tai, žinoma, nėra paprasta. Reikia įgudimo ir atidumo. Žirklutėmis plėvelę pradurkite norimoje vietoje. Augalą susukite į keturkampį plėvelės gabaliuką taip, kad susidarytų kūgelis. Žiedai ir lapai turi būti smailiajame gale. Augalą perkiškite taip, kad šaknys pasiliktų krepšelio viduje. Tada atsargiai nuimkite plėvelę. Taip pasodinkite ir kitus augalus, kuriuos norite matyti išlindusius per skylutes.

Kitas etapas – indą iki viršaus pripilkite komposto. Pasodinkite likusius augalus. Ant substrato galite pabarstyti samanų, skiedrų, žvirgždo, dekoratyvinių plytelių ar kriauklelių duženų.

*Paprasta žemė iš lysvės tikrai netinka. Krepšelius pripildykite vandenį sulaikančio substrato. Jį turi sudaryti sodo žemė, perpuvęs kompostas ir durpės ar smėlis (3 : 3 : 2). Komposto pripildyti krepšeliai su augalais būna labai sunkūs, ypač palaisčius, todėl gerai pagalvokite, ant ko juos kabinsite, ar tvirtai laikysis.

*Krepšelius pakabinkite taip, kad lengvai pasiektumėte, kai reikės laistyti ir tręšti. Pasvarstykite, ko norite labiau: ar kad krepšeliai būtų geriau matomi iš kambario, pro langą, ar iš lauko.

*Namo sienos atspindi daug šilumos, todėl net ir pavasarį saulėtoje vietoje žemė greitai išdžiūsta. Karštesnę dieną augalus teks laistyti keletą kartų. Nepamirškite, kad palaisčius vandens perteklius turi pasišalinti, tik, žinoma, ne praeiviams ant galvų. Krepšelius galima kabinti ne tik ant specialių kablių, atramų, stovų, bet ir ant jūsų sode augančių medžių tvirtesnių šakų, nenaudojamų kopėčių ir t.t.