Bendrovės "Lietuvos energija" skelbtame konkurse parduoti skolos reikalavimo iš "Belenergo" teisę dalyvavusios įmonės už skolą siūlo nuo 28 iki 50 proc. jos vertės.

Dienraščio duomenimis, Rusijos bankas "Alfa Bank" už skolos reikalavimo teises pasiūlė atsiskaityti pinigais per dvi dienas, mokant tik 28,5 proc. jos vertės.

Čekijos "Palmira" pareikalavo 50 proc. nuolaidos. Ji atsiskaitytų pinigais, įrenginiais ir mazutu. Kitos įmonės, galinčios atsiskaityti kuru ir įvairiomis prekėmis, nori gauti 40-50 proc. nuolaidas.

Po "Lietuvos energijos" vadovų ir premjero Andriaus Kubiliaus pasitarimo nutarta kreiptis į Seimo Ekonomikos komitetą, kad skolos dalies praradimas būtų įteisintas įstatymu.

"Jau aišku, kad visos skolos atgauti nepavyks. Pačiai "Lietuvos energijai" tokio sprendimo priimti neįmanoma, todėl savo žodį turės pasakyti Seimas. Jei sprendimas nebus priimtas, liks tik teoriniai pinigai, kurie neaišku kada ateis į Lietuvą", sakė ūkio ministras Valentinas Milaknis.

Tik priėmus politinį sprendimą, bus paskelbta, su kuo "Lietuvos energija" derėsis dėl skolos reikalavimo teisių pardavimo. Į skolą pretenduoja 9 bendrovės.

Ūkio viceministras Gediminas Rainys mano, kad reikėtų susitaikyti su 50 proc. skolos praradimu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją