Atsakęs į keletą klausimų, kandidatas išsitraukė telefoną ir paskambino tėvams pranešti, kad pokalbis sekasi gerai.

Bediskutuojant apie darbo valandas ir biuro aplinką, darbuotoja pareiškė, kad sutiktų imtis darbo, jei savo stalą iš pastato vidaus galėtų išsinešti į sodą.

Paklausta, kodėl palieka dabartinį darbą, moteris atsakė: “Mano bosas - kvailys. Visi jie tokie.

Atvykusi į ankstyvą pokalbį dėl darbo, kandidatė paprašė leisti pasinaudoti darbdavio telefonu ir paskambino į esamą darbovietę pranešti, neva serga ir į darbą šiandien neatvyks.

Tikriausiai jūs nepadarysite tokių grubių klaidų, tačiau visada verta tinkamai pasirengti susitikimui su galimu darbdaviu. Štai patarimai, kaip padaryti gerą pirmąjį įspūdį.

Atlikite namų darbus. Prieš interviu dar kartą peržiūrėkite darbo aprašymą ir būkite pasirengęs paaiškinti, kaip jūsų įgūdžiai ir patirtis atitinka siūlomo darbo reikalavimus.

Ateikite pasiruošęs. Į pokalbį atsineškite keletą savo gyvenimo aprašymo kopijų, atspausdintų ant geros kokybės popieriaus, bei rekomendacijas iš buvusių darboviečių. Pasirūpinkite ir savo apranga. Net jeigu einate  į kompaniją, kur vyrauja laisvas aprangos kodas, geriau vilkėti per daug oficialiai nei nerūpestingai.

Žinokite, ko galite tikėtis. Darbdavys tikriausiai klaus įprastų klausimų, tokių kaip kodėl norite dirbti šioje kompanijoje ir kodėl manote esąs tinkamas kandidatas šioms pareigoms? Parepetuokite savo atsakymus su draugu ar šeimos nariu, kad galėtumėte pateikti trumpus, aiškiai suformuluotus atsakymus.

Tinkamai nusiteikite. Pasitikėkite savimi, bet nebūkite pasipūtęs. Taip pat atkreipkite dėmesį į kūno kalbą. Pritariamai linksėkite galva, nevenkite akių kontakto. Jei nerangiai sudribsite kėdėje, atrodys, kad jums nuobodu.

Domėkitės darbo paieškos eiga. Po interviu nusiųskite padėkos laišką. Gal atrodo senamadiška, tačiau darbdaviui padarysite įspūdį. Tiesiog trumpai padėkokite už jums skirtą laiką ir priminkite, kad esate labai susidomėjęs pareigomis. Taip parodysite savo profesionalumą ir norą dirbti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją