M. Adomėnas rinkimuose nepatyrė didelės konkurencijos – iš maždaug 1 tūkst. balsų jam atiteko 42 proc. Antroje vietoje likęs Kauno miesto tarybos narys Stanislovas Buškevičius gavo 13 proc. balsų, už monsinjorą Alfonsą Svarinską balsavo 12 proc. žmonių.

Konservatorius-krikdemas buvo nominuotas „Už viską“. Jis inicijavo rezoliuciją, kuria Vyriausybei pasiūlyta kreiptis į Europarlamentą dėl nepilnamečių apsaugos įstatymo, sukritikavo Vilniaus miesto savivaldybės sprendimą leisti gegužę surengti homoseksualų eitynes.

Tuo metu D. Teišerskytė buvo nominuota „Už veidmainystę“. Save su nacionaline vertybe palyginusi Seimo narė esą nuolat pabrėžia savo toleranciją ir supratingumą, bet „nė nemirktelėdama balsuoja už įstatymus, kuriais siekiama kaip galima daugiau suvaržyti homoseksualių žmonių teises“. Parlamentarė buvo viena iš politikų, siūliusių grąžinti frazę apie homoseksualius santykius į Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos įstatymą.
Dalia Teišerskytė

Liberalė surinko 32 proc. iš maždaug 1 tūkst. balsų. Ji aplenkė vaiko teisių apsaugos kontrolierę Rimantę Šalaševičiūtę (20 proc.) ir Seimo pirmininkę konservatorę-krikdemę Ireną Degutienę (19 proc.).

S.Buškevičius: aš turėjau būti pirmas!

Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius paspiktino balsavimo rezultatais ir teigė, kad jis turėjo būti pirmas.

“Kaip aš galiu būti antras? Aš tikrai turėjau būti pirmas. Aš kiečiausiai ir argumentuočiausiai kalbu”, - DELFI sakė S. Buškevičius.

Pagarsėjęs savo kritika seksualinėms mažumums Kauno vicemeras ir šį kartą negailėjo aštrių žodžių gėjams.

“Tai yra anomalija ir nuodėmė. Tai neturi būti viešai demonstruojama. Dievas sukūrė vyrą ir moterį, kad jie susilauktų vaikų ir pratęstų giminę. Bet pro užpakalį vaikų juk nepadarysi”, - sakė S. Buškevičius.

Iš viso rinkimuose buvo nominuoti 15 kandidatų. Ne kartą tarp nominantų buvusį ir dukart laimėjusį P. Gražulį šiemet organizatoriai nusprendė palikti ramybėje, užtat laimėtojus pavadino „gražuliu“ ir „gražule“.

Rinkimų rezultatai paskelbti kovo 1-ąją, kai įsigaliojo nepilnamečių apsaugos įstatymas. Nugalėtojams pažadėta įteikti ne tik diplomus, bet ir po kilimėlį kojoms valyti su užrašu „Žmogaus teisės“.

Kasmetinius „Gėjų pupulio“ ir „Lesbiečių braškytės“ rinkimus rengia iniciatyvinė grupė „Mylėkime politikus“. Jos nuomone, homoseksualūs rinkėjai ir jų bičiuliai turi būti informuojami apie politikų ir visuomenės veikėjų veiklą, nukreiptą prieš šios bendruomenės teises.