Reikės:
4 1/2 stiklinės miltų,
2 šaukštelių druskos,
2 šaukštų ištirpinto sviesto,
2 stiklinių grietinės,
2 kiaušinių,
1 kiaušinio trynio,
2 šaukštų aliejaus.
Įdarui:
8 bulvių,
1 stiklinės sutarkuoto čederio sūrio,
2 šaukštų sūrio padažo,
česnakinės druskos pagal skonį (nebūtinai),
druskos ir pipirų pagal skonį.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Atskirame dubenyje sumaišykite sviestą, grietinę, kiaušinius, kiaušinių trynį ir aliejų. Supilkite į miltus ir išmaišykite. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite 15-20 min.
Sudėkite bulves į puodą, pripilkite vandens, kad apsemtų. Užvirkite, virkite, kol suminkštės – apie penkiolika minučių. Nusunkite, sugrūskite ir sumaišykite su čederio sūriu ir sūrio padažu, kol dar karštos. Pabarstykite česnakine druska, druska ir pipirais. Atidėkite atvėsti.
Virtinių tešlą padalinkite į dvi dalis. Iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus, supjaustykite apskritimais ir į kiekvieną įdėkite įdaro. Sulenkite per pusę ir užspauskite kraštus. Galite užšaldyti vėlesniam vartojimui. Virti: užvirkite didžiulį puodą šiek tiek pasūdyto vandens, sumeskite po vieną virtinius ir virkite, kol iškils. Išimkite kiaurasamčiu.
Skanaus!