Reikės:

4 1/2 stiklinės miltų,
2 šaukštelių druskos,
2 šaukštų ištirpinto sviesto,
2 stiklinių grietinės,
2 kiaušinių,
1 kiaušinio trynio,
2 šaukštų aliejaus.

Įdarui:

8 bulvių,
1 stiklinės sutarkuoto čederio sūrio,
2 šaukštų sūrio padažo,
česnakinės druskos pagal skonį (nebūtinai),
druskos ir pipirų pagal skonį.

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Atskirame dubenyje sumaišykite sviestą, grietinę, kiaušinius, kiaušinių trynį ir aliejų. Supilkite į miltus ir išmaišykite. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite 15-20 min.

Sudėkite bulves į puodą, pripilkite vandens, kad apsemtų. Užvirkite, virkite, kol suminkštės – apie penkiolika minučių. Nusunkite, sugrūskite ir sumaišykite su čederio sūriu ir sūrio padažu, kol dar karštos. Pabarstykite česnakine druska, druska ir pipirais. Atidėkite atvėsti.

Virtinių tešlą padalinkite į dvi dalis. Iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus, supjaustykite apskritimais ir į kiekvieną įdėkite įdaro. Sulenkite per pusę ir užspauskite kraštus. Galite užšaldyti vėlesniam vartojimui. Virti: užvirkite didžiulį puodą šiek tiek pasūdyto vandens, sumeskite po vieną virtinius ir virkite, kol iškils. Išimkite kiaurasamčiu.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)