Prie didžiųjų prekybos centrų automobilių stovėjimo aikštelėse numestas senienas nesunku pastebėti – jas išduoda storos sniego kepurės. Tokie automobiliai ne tik trukdo nuvalyti sniegą, bet ir užima vietas, skirtas į parduotuves atvykstančių pirkėjų mašinoms.

Prekybos centrų apsaugos darbuotojai į paliktų automobilių savininkų sąžinę mėgina apeliuoti palikdami įspėjamuosius raštelius, taip pat apsaugininkai filmuoja senienas, o medžiagą perduoda policijai.

Pasak bendrovės „Maxima LT“ atstovės Renatos Saulytės, įspėjimas, kad automobilis nufilmuotas, yra veiksmingas ir dažniausiai po jo tokia mašina iš prekybos centro aikštelės dingsta.

Paklaustas, kaip pareigūnai dažniausiai elgiasi su prekybos centrų aikštelėse ne vieną dieną paliekamais automobiliais, Kelių patrulių rinktinės vadas Marius Putrimas atsakė, kad jokios praktikos nėra. „Tokiose aikštelėse paliekami automobiliai jokios įtakos eismo saugumui neturi“, – paaiškino M.Putrimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją