Beveik 99 % moterų, profilaktiškai apsilankančių pas ginekologą, turi vieną ar daugiau rūpesčių, susijusių su seksualiniu gyvenimu. Vienas dažniausių – susidomėjimo trūkumas. Tyrimas, kurio metu buvo apklausta apie 1000 moterų, kurių amžius 18-87 metų, parodė, kad problemos yra universalios, o rezultatai kelia nerimą.

Pateikiame keletą skaičių:

87 % pareiškė, jog neturi potraukio seksui;

83 % turi sunkumų dėl orgazmo;

71 % lytinio akto metu patiria skausmą;

67 % moterų seksualiniai poreikiai nepatenkinami;

66 % varžosi dėl savo kūno proporcijų.

Ištekėjusios moterys turi mažiau rūpesčių nei vienišos, tačiau tai nereiškia, jog susiradus porą jūsų problemos išsispręs savaime: svarbūs faktoriai pasirodė intelektas ir amžius. Moterys, turinčios aukštesnį išsilavinimą, turėjo daugiausia rūpesčių, o seniausios – mažiausiai.

Dar viena nerimą kelianti gaida – 44 % dalyvavusių tyrime pareiškė, jog jos buvo emociškai arba fiziškai išnaudojamos, o 42 % yra patyrę seksualinę prievartą. Kiti 57 % buvo susirūpinę tuo, kad kuriuo nors savo gyvenimo tarpsniu gali patirti emocinį ar fizinį smurtą. Mokslininkų nuomone, ši statistika sveikatos apsaugos sistemai iškelia raudoną vėliavą ir skelbia, jog į šias problemas reikia pažiūrėti iš naujo ir rasti reikiamus sprendimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją