Vasario 25 dieną visi, pasiilgę geros nuotaikos užtaiso ir norintys pasveikinti Šv. Kristoforo kamerinį orkestrą su gražiu šešioliktadieniu, kviečiami į Šv. Kotrynos bažnyčią. Čia svečių bus gausu ne tik parteryje, bet ir scenoje: šventę papuoš mieli orkestro draugai, meistriški, žymūs bei publikos mylimi solistai. Kiekvienas iš jų įspaus į koncerto programą po nuostabiausią savo repertuaro deimantą.

Vokalo žinovai tikrai apsidžiaugs išgirdę visuose registruose tobulą Astos Krikščiūnaitės sopraną, kurį lyg susitarę giria visi kada nors recenzavę jos koncertus kritikai, kurio nepriekaištingumo užburti šaukia „bravo“ Lietuvos, Europos, Naujojo pasaulio klausytojai... Meistriška solistė dalijasi su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru ne tik sceną, bet ir meilę išieškotam repertuarui.

Taip pat išskirtinai brangus Vytauto Juozapaičio pasirodymas. Šio dainininko įvairialypis talentas priverčia kaskart nusistebėti, kaip viename asmenyje tobulai dera didelis artistas, lyrikas ir šmaikštuolis. Impozantiškasis maestro, neseniai pažymėtas „Operos švyturio“ apdovanojimu kaip 2009 metų solistas, šventinį vakarą atliks operetės bei estrados „perliukus“: F. Leharo „Paganinio dainelę“ (iš operetės „Paganinis“) ir B. Kaempferto „Strangers in the night“.

Merūnas Vitulskis, apstulbinęs klausytojus ryškiu ir galingu tenoru, dar kartą įrodys savo talentą, žengdamas į sceną su rimta ir didžiulio meistriškumo reikalaujančia arija: A. Stradellos „Pieta Signore“ sukurta tarytum tam, kad atsiskleistų visas aukšto balso grožis. O efektingoji žvali L. Denzos dainelė „Funiculi funicula“ Merūno interpretacijoje degs tikra itališka aistra.

Neprognozuojamas, spontaniškas maestro Petras Vyšniauskas taip pat negalėjo neprisijungti prie spalvingo orkestro draugų būrio. Ką jis beatliktų - mįslingas improvizacijas ar taurias klasikines melodijas – visa tai skambės nepriekaištingai ir savitai, būtent taip, kaip skamba tik Petro Vyšniausko grojama muzika.

Martynas Kuliavas į Šv. Kristoforo kamerinio orkestro bičiulių ratą įžengė palyginus neseniai, tačiau efektingai: pristatydamas du puikius tiek publikos, tiek profesionalų įvertintus projektus – romantiškas „Svajonių gatves” ir galingą simforoką su grupe „Ingenious“. Pasiilgusieji neįprasto lydinio turės progą žavėtis neįprasta, bet skoninga skirtingų žanrų muzikantų sąveika.

Su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru į sceną žengs ir virtuoziškų solistų-stygininkų būrys. Grieš smuikininkė Rusnė Mataitytė, kurios nugludinti štrichai bei muzikalumas tikriausiai imponuotų pačiam F. Kreisleriui, jeigu gyventų mūsų laikais ir išgirstų smuikininkės atliekamas jo pjeses. Išgirsime ir paties orkestro narius: violončelininkas Domas Jakštas atliks labai įdomų E. Granadoso kūrinį – madrigalą, o smuikininkė Igrida Rupaitė su altininku Tomu Petrikiu, duetu pasiners į M. Brucho garsų pynes.

Ir žinoma, kokia šventė, jeigu lieka neprakalbintas fortepijonas? Daumantas Kirilauskas, pasak muzikologės Astos Pakarklytės, yra „vienas tų unikalių atlikėjų, linkusių subtiliai slapstytis ir tirpti muzikoje, tačiau paliekančių ryškų savo „kvapą“. [...] Beveik kiekviename sąskambyje juntamas vienas pagrindinių jo atlikimo principų: pirma – mintis, suvokimas, paskui – veiksmas, garsas.”

Regis, Šv. Kristoforo kamerinis orkestras šešioliktąjį gimtadienį pavers rekordiniu kada nors surengtu savo koncertuose žvaigždžių paradu.

Muzikinės puotos pradžia – vasario 25 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją