Filmo pavadinimą „Invictus“ („Nenugalimas“) režisierius pasiskolino iš 1875 metų Williamo Ernesto Henley poemos, kurios autorius tikėjo: kiekvienas esame „likimo valdovas ir savo sielos kapitonas“. Juosta remiasi Johno Carlino pagal tikrus įvykius parašytos knygos "Playing the Enemy: Nelson Mandela and the Game That Made a Nation" motyvais.

Legendinė ekrano žvaigždė Morganas Freemanas juostoje įkūnija ką tik prezidentu išrinktą Mandelą, kuris skaudžiai išgyvena šalies susiskaldymą ir paveldėtą tikrą rasių karą.

Asmeniškai pats N. Mandela pareiškė norą, kad filme „Nenugalimas“ jį vaizduotų būtent M. Freemanas. Aktorius keletą metų ruošėsi šiam vaidmeniui ir net buvo nuvykęs pas buvusį Pietų Afrikos Respublikos prezidentą aptarti šio kino projekto. Nepaisant sekinančio proceso, kurio metu buvo siekiama Mandelos asmeninį gyvenimą pritaikyti tradiciniam kino žanrui, abu vyrai projekto metu užmezgė tvirtą draugystę. „Jis yra didžiulis mano gerbėjas. Tai buvo Mandelos pasirinkimas, kad jį filme įkūnyčiau būtent aš“, - sakė aktorius.

„Oskaro“ laimėtojas prisipažino, kad suvaidinti N. Mandelą jam buvo didžiulė garbė. Aktorius dar 1996-aisiais privačiai buvo susitikęs su N. Mandela ir nuo to laiko jį laiko savo bičiuliu.

Už šį vaidmenį M. Freemanas yra įvertintas „Auksinio Gaublio“ ir „Oskaro“ nominacijomis geriausio aktoriaus kategorijoje.

„Nenugalimas“ Lietuvos kino teatruose bus rodomas nuo vasario 26 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją