Jie apklausė 400 įvairaus amžiaus vairuotojų ir nustatė, kad visi be išimties respondentai save laikė patyrusiais, gerais, atsakingais ir profesionaliais eismo dalyviais.

Kanados mokslininkai nusprendė, kad tokie tyrimo, kuriame dalyvavo abiejų lyčių atstovai, rezultatai reiškia viena – didesnį eismo įvykių skaičių. Išvadas mokslininkai grindžia ir tuo, kad savo galimybes pervertinantys vairuotojai keliuose būna labiau išsiblaškę ir skiria mažiau dėmesio savo elgesiui kontroliuoti.

Labiausiai savimi prie vairo pasitikintys pasirodė jaunosios kartos eismo dalyviai. Tuo metu vidutinio amžiaus vairuotojai save laikė geresniais už jaunimą ir tuos, kurie vyresni negu 65-erių. Pastarieji įsitikinę, kad jų vairavimo įgūdžiai yra nepalyginamai geresni už jaunų ir vidutinio amžiaus vairuotojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją