30 taškų nugalėtojams pelnė Dainius Šalenga, 21 - Tanoka Beardas, 15 - Mindaugas Timinskas, 12 - Edas Cota, 6 - Giedrius Gustas.

Pasak "Žalgirio" svetainės internete, kauniečiams įteikta ne tik turnyro nugalėtojų taurė, bet ir korektiškiausios komandos prizas.

Naudingiausiu turnyro krepšininku pripažintas T.Beardas.

Trečiąją vietą turnyre užėmė Le Mano "Sarthe Basket", 82:69 įveikusi Diunkerko "Gravelines" su Dainiumi Adomaičiu.

Penktojoje vietoje liko Paryžiaus "Basket Racing" krepšininkai, 83:78 privertę pasiduoti "Chalon" ekipą.

"Žalgirio" vyriausiojo trenerio asistento Gintaro Krapiko nuomone, finalines rungtynes būtų galima padalinti į dvi dalis: iki ir po didžiosios pertraukos.

"Pirmoje susitikimo pusėje trūko atidumo gynyboje. Taip pat ir priešininkas dar buvo kupinas jėgų. Antrajame kėlinuke penktąją pražangą gavo G.Gustas, nepaisant to, po pertraukos vaizdas buvo visai kitoks. Smagu buvo žiūrėti į komandos žaidimą, krepšininkams viskas sekėsi. Pagrindinė užtikrintos pergalės priežastis - komandai puikiai vadovavo Edas Cota", - tvirtino G.Krapikas.

Trenerio teigimu, turnyras Alfortvilyje buvo neblogo lygio ir jame dalyvavo tikrai gana stiprūs prancūzų klubai bei Belgijos čempionas, laimėjęs šį turnyrą praėjusį sezoną, ir šiemet dar pasistiprinęs pajėgiu vidurio puolėju.

"Malonu, jog "Spirou" komandą įveikėme 19 taškų skirtumu, nes ji sustiprėjusi, palyginus su praėjusiu sezonu. Kiekvieną susitikimą žaidžiame vis geriau, nepaisant to, kad varžybų dieną dar ir treniruojamės", - "Žalgirio" tinklalapiui kalbėjo G.Krapikas.

Jau pirmadienį prie komandos prisijungs vyriausiasis treneris Antanas Sireika. Antradienį žalgiriečiai išvyksta į Brestą (Prancūzija), kur trečiadienį 21 val. Lietuvos laiku žais draugišką mačą su "BC Nantes" klubu, o savaitgalį dalyvaus tarptautiniame keturių komandų turnyre.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją