Paskutiniąją parodos dieną, rugsėjo 27-ąją, klinika surengs nemokamą seminarą visiems, akių ligomis bei jų gydymu besidomintiems parodos lankytojams.

Nemokamos patikros metu akys bus tiriamos plyšine lempa, bus tikrinamas regėjimo aštrumas, refrakcija, matuojamas akispūdis.

“Gyvendami naujausių technologijų amžiuje žmonės dažnai nekreipia dėmesio į pablogėjusį regėjimą, o akių tyrimui gaili laiko arba pinigų,- teigia “Akių ligų klinikos” gydytoja Laura Butkienė. Tikimės, jog parodoje veiksiančiame mūsų stende apsilankys ne vienas sveikata besirūpinantis žmogus, kuris išnaudos galimybę taupant laiką ir pinigus patikrinti regėjimą. Įprastai tokia patikra su konsultacija mūsų klinikoje kainuoja apie 90 Lt. Parodoje rengiama akcija - puiki proga išvengti rimtų ir kol kas “pasislėpusių”, sunkių akių ligų padarinių daugeliui žmonių”.

Klinikoje dirbantys žymūs oftalmologijos specialistai pastebi, jog sergančių katarakta ir glaukoma – ligomis, gresiančiomis apakimu - skaičius daugėja, o dažnas pacientas sužino apie ligą pavėluotai.

Pasak klinikos vedėjos gyd. Lilijos Socevičienės, dauguma mūsų vis dar pasyviai vertiname savo sveikatos problemas, o jausdami akių nuovargį ar smarkiai pablogėjusį regėjimą delsiame kreiptis į gydytojus. Dėl šios priežasties nuspręsta išnaudoti visą “Akių ligų klinikos” darbinį potencialą ir parodoje ne tik teikti nemokamą konsultaciją bei apžiūrą visiems norintiems, bet ir surengti nemokamą seminarą “Ką turime kiekvienas žinoti apie savo akis”.

“Akių ligų klinikos” rengiamame seminare oftalmologijos specialistai papasakos apie tai, kaip išvengti akių nuovargio dirbant kompiuteriu, bus galima plačiau sužinoti apie trumparegių ir toliaregių problemas. Svarbiausios temos seminare – daugėjantis glaukoma ir katarakta sergančių žmonių skaičius bei prevencinės kovos su pavojingiausiomis akių ligomis priemonės.

“Pastebėję visuomenės susidomėjimą parodoje, pratęsime akių patikros akciją už simbolinį 10 Lt mokestį mūsų klinikoje iki šių metų galo,- žada gyd. Lilija Socevičienė. Beje, džiaugiamės, jog esame bemaž vienintėliai, kuriems neseniai pavyko pasirašyti bendradarbiavimo sutartis su “Sodra” bei Teritorinėmis ligonių kasomis. Dėl to ligoniams galime išrašyti valstybės kompensuojamus vaistus, mažinti operacijų kainas, išduoti nedarbingumo pažymėjimą, o esant ilgesnio gydymo būtinybei - siųsti ligonius į stacionarus bei sanatorijas reabilitacijai”.

“Akių ligų klinikoje” vykdomos kataraktos, glaukomos, vokų ir junginės plastinės, žvairumo operacijos, taip pat atliekamos įvairios procedūros: ašarų takų zondavimas bei praplovimas, svetimkūnių iš ragenos, junginės ar vokų šalinimas, kt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją