Produktai:
2 skiltelės trinto česnako
1 stiklinė sauso balto vyno
¼ stiklinės chereso
450 g bri sūrio, supjaustyto kubeliais (nupjaukite kietus kraštelius)
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
Žiupsnelis smulkinto muskato
Žiupsnelis druskos ir baltųjų pipirų
Gaminimo būdas:
1. Fondiu indą ištepkite trintu česnaku, smulkūs gabalėliai tegul lieka dugne. (Galima gaminti ir atskiroje keptuvėje). Supilkite baltą vyną ir cheresą ir nustatykite vidutinę temperatūrą.
2. Sūrio kubelius apvoliokite kukurūzų krakmole. Juos sumeskite į įkaitusį vyną ir lėtai išmaišykite - pirmiausiai mediniu šaukštu, paskui metaline šluotele. Kai sūris išsilydys, nuimkite nuo ugnies, suberkite muskatą, druską, pipirus. Fondiu turi būti tolygios konsistencijos ir gražiai padengti medinį šaukštą. Jei masė per skysta, įdėkite daugiau sūrio. Jei per tiršta, įpilkite vyno.
Skanaus!