Taigi, 4 asmenų pietums jums reikės
:

400 g kalakuto filė,
100 g fermentinio sūrio,
300 g pievagrybių (arba kitokių grybų),
druskos ir pipirų pagal skonį,
2 valg. šaukšt. aliejaus.

Padažui:

50 g sviesto,
1 valg. šaukšt. miltų,
100 ml balto sauso vyno,
100 g grietinėlės,
50 ml mėsos sultinio,
2 kiaušinių tryniai,
2 valg. šaukšt. citrinos sulčių.

Filė perpjaukite į 4 dalis, kad kiekvienas gabalėlis būtų maždaug 1 cm pločio. Mėsą išmuškite, pabarstykite druska ir pipirais. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir apkepkite kalakutienos gabalėlius iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.

Padažui miltus pakepinkite svieste, paskui plona srovele supilkite vyną, pastoviai maišydami, paskui grietinėlę ir mėsos sultinį. Įdėkite į verdančio vandens vonelę ir pastoviai maišant kaitinkite 10-15 min. Pabaigoje įmuškite kiaušinių trynius ir supilkite citrinos sultis.

Apkeptą kalakutienos filė sudėkite į karščiui atsparią kepimo skardą, ant viršaus uždėkite supjaustytus grybus, užpilkite viską padažu it apibarstykite tarkuotu sūriu.

Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 10-15 min. uždengus folija, paskui 10 min – be folijos. Kai tik gražiai apskrus sūris, išimkite iš orkaitės. Patiekti geriausia su šviežiomis arba virtomis daržovėmis ir baltu sausu vynu.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją