Kaip teigiama VTEK išvadoje, pagal Viešų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, asmenys, dirbantys viešosiose įstaigose, kurios gauna lėšų iš valstybės ar savivaldybių biudžetų bei fondų ir turintys administravimo įgaliojimus, priskiriami valstybinėje tarnyboje dirbančių asmenų grupei.

„Man nepatinka, kad mane padaro valstybės tarnautoju. Nesu aš valstybės tarnautojas“, - tikino tarybos narys Rimvydas Valatka. Pasak jo, iki šiol beveik 20 metų be deklaracijų apsiėjo tarybos nariai, tad, jei teismas nuspręs, apsieis dar tiek pat laiko.

„Mano supratimu, interesų deklaravimas nėra prievolė – tai yra skaidrumas, kurio mes visi siekiame“, - kalbėjo Artūras Račas, kvietęs įrodyti, kad taryba neturi ko slėpti ir priminęs, kad užpildyti deklaraciją tetrunka pusvalandį. Jis pasisakė prieš kreipimąsi į teismą išaiškinimo, mat nenoras deklaruoti interesus esą bylotų, kad taryba turi ką slėpti.

Eglė Pranckūnienė nesuprato, ar deklaracija - toks didelis siaubas ir nejau sunku ją užpildyti. Tačiau dauguma tarybos narių ragino kreiptis į teismą ir, gavus teismo išaiškinimą, padaryti gerą darbą ateities kartoms.

Po ilgų diskusijų kreipimuisi į teismą išaiškinimo pritarė 9 tarybos nariai, prieš pasisakė 1.

„Tarybos nariai mano, kad nėra valstybės tarnautojai. Problema tik tame. Štai Marcelijus Martinaitis sako „aš poetas, ne valstybės tarnautojas ir niekad juo nebuvau“, - DELFI sprendimo motyvus aiškino LRT tarybos pirmininkas Gediminas Ilgūnas.

Pasak G. Ilgūno, kol bus gautas teismo išaiškinimas, norintys privačius interesus deklaruoti galės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją