Kaip spaudos konferencijoje teigė įmonės "A.Sabonio "Žalgirio" krepšinio centras" rinkodaros direktorius Gediminas Navikauskas, Kaunui naujos arenos reikia dar ir todėl, jog nuo 2006 metų pagal Europos krepšinio lygų sąjungos nuostatus Eurolygoje rungtyniaujantys klubai turės žaisti ne mažesnėse kaip 8 tūkst. vietų salėse.

Šiuo metu Kauno "Žalgirio" klubas Eurolygos čempionato metu varžovus priima dar tarpukaryje statytoje ir tik 4 tūkst. vietų turinčioje Kauno sporto halėje. Planuojama, kad naujoji arena išdygs prie K.Baršausko gatvės, šalia A.Sabonio krepšinio mokyklos.

Naujajame sporto komplekse, be krepšinio salės, kuri būtų pritaikyta ir koncertams, numatoma įrengti baseiną, treniruočių bazę, restoranus, 800 vietų automobilių stovėjimo aikštelę.

Arenos statybos verslo planą ir finansavimo modelius kurs konsultacinė firma "A.Abišala ir partneriai". Kaip sakė šios firmos vadovas Aleksandras Abišala, komplekso sąmata sudarytų apie 70 mln. litų.

"Tikimės, kad iki 65 proc. projekto vertės finansavimą gausime iš Europos Sąjungos fondų", - kalbėjo A.Abišala.

Pasak jo, norint suspėti iki 2007-ųjų areną reikėtų pradėti statyti jau kitų metų rudenį. "Tada 2006 metų vasarą Kaunas jau turėtų naują sporto kompleksą", - kalbėjo A.Abišala.

Nors Vilniuje taip pat ketinama statyti modernią krepšinio areną, A.Abišalos nuomone, Lietuvai dviejų tokių sporto kompleksų nebūtų per daug. "O ketinant surengti Europos čempionatą, turėti dvi modernias sales būtų dar ir būtinybė", - mano jis.

BNS paklausus, ar nepavykus laimėti finansavimą iš ES fondų arena bus vis tiek bus statoma vien iš "A.Sabonio "Žalgirio" krepšinio centro" lėšų, A.Sabonis atsakė, jog "apie tai dar anksti kalbėti ir reikia palaukti rezultatų".

Kauno meras Arvydas Garbaravičius teigė, jog miesto valdžia taip pat parems arenos statybą. Savivaldybė ketina finansuoti arenos komunikacijų tinklų ir automobilių aikštelių statybas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją