Ten koncertuos pučiamųjų orkestras "Trimitas", bus išrikiuota garbės sargybos choras ir orkestras.

18 val. Prezidentūros Baltojoje salėje krepšininkai bus apdovanoti ordinais "Už nuopelnus Lietuvai", rinktinės vyriausiajam treneriui Antanui Sireikai planuojama suteikti aukštesnį valstybinį apdovanojimą.

Valstybinis apdovanojimas neturėtų būti įteiktas tik Kšištofui Lavrinovičiui, nuteistam ir atlikusiam bausmę už merginos grupinį išprievartavimą - Valstybės apdovanojimų įstatyme nustatyta, kad asmenys, teisti už tyčinius nusikaltimus, negali būti teikiami apdovanoti. Šis reikalavimas netaikomas tik apdovanojimams Vyčio Kryžiaus ordinu, Vyčio Kryžiaus ordino medaliu ir Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiumi.

Prezidentūros pareigūnai antradienį priešpiet negalėjo pasakyti, kokio laipsnio apdovanojimais bus įvertinti krepšininkų nuopelnai, nes atitinkamą dekretą prezidentas pasirašys tik grįžęs iš Armėnijos antradienio pavakarę, likus maždaug valandai iki krepšininkų pagerbimo ceremonijos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją