250 g miltų,
2 kiaušiniai,
pusė arbat. šaukšt. druskos,
50 g džiovintų grybų,
250 g kiaulienos,
100 g lašinukų,
260 g krevečių,
1 valg. šaukšt. krakmolo,
1 valg. šaukšt. sojos padažo,
1 arbat. šaukšt. sezamo aliejaus,
1 arbat. šaukšt. cukraus,
pipirų pagal skonį,
1 pundelis žalių svogūnų laiškų.
Paruošimui: 50 min.
Virimui: 10 min.
Kaloringumas: 60 kcal/1 porc.
1. Iš miltų, kiaušinių ir druskos užminkykite tamprią tešlą. Iškočiokite ją plonai, pabarstykite miltais ir supjaustykite kvadratais su 8 cm kraštine. Pamerkite džiovintus grybus. Mėsą ir lašinukus sumalkite.
2. Iš krevečių padarykite piure, 10 vienetų palikite. Grybus smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su krevetėmis ir faršu. Į faršą taip pat sudėkite krakmolą, sojos padažą, aliejų, pipirus ir druską. Į kiekvieną tešlos kvadratėlį įdėkite po 1 valg. šaukštą faršo. Užlenkite kvadratėlio kraštus taip, kad išeitų tarsi maišelis.
3. Kiekvieną krevetę (iš 10 atidėtų) perpjaukite į 4 dalis. Įdėkite po gabaliuką ant faršo į kiekvieną tešlos maišelį ir užriškite jį svogūno laišku. Koldūnus “Van Tan” sudėkite į tinkelį arba indą, skirtą virti daržovėms garuose (dėkite tik viena eile) ir įleiskite į verdantį vandenį. Uždenkite dangčiu ir virkite 10 min.
Skanaus!