6 porcijos

300 g vynuogių be kauliukų,
250 g trapios tešlos,
3 kiaušiniai,
50 g cukraus,
100 ml riebios grietinėlės,
50 g maltų migdolų,
gabalėlis sviesto formelėms ištepti.

Vynuoges nuplaukite ir nusausinkite. Kepimo formeles ištepkite sviestu ir išklokite tešla, keliose vietose ją subadykite šakute.

Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė pabals ir cukrus ištirps, paskui sumaišykite su grietinėle ir maltais migdolais. Šią masę sukrėskite į tešla išklotas formeles ir ant viršaus išdėliokite vynuoges.

Orkaitę įkaitinkite iki 210°С. Pyragėlius kepkite 10-15 min. Iškepusius palaikykite išjungtoje orkaitėje dar 5 min, paskui išimkite iš formelių. Patiekite šiltus.

Pastaba. Vietoj trapios tešlos galite naudoti sluoksniuotą – tuomet pyragėliai bus pasipūtę ir traškūs.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją