16 porcijų

Tešlai:

250 g grietinėlės sviesto,
125 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 citrinos tarkuota žievelė,
1 kiaušinio trynys,
370 g miltų,
50 g maltų migdolų,
pakelis kepimo miltelių.

Kremui:

200 g grietinėlės sviesto,
200 g cukraus,
1 kg varškės,
4 kiaušiniai,
40 g krakmolo,
žiupsnelis druskos,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė.

Gaminimas:

1. Atšilusį (ne ištirpintą!) sviestą sudėti į mikserį ir išsukti iki purumo (jeigu neturite mikserio, tiesiog ilgokai pasukite sviestą mediniu šaukštu). Cukrų ir vanilinį cukrų besukant pamažu suberti į sviestą. Suberti tarkuotą citrinos žievelę ir įmušti kiaušinio trynį. Miltus sumaišyti su maltais migdolais bei kepimo milteliais ir pamažu suberti į tešlą. Gerai išsukti.

2. Orkaitę įkaitinti iki 180°. Į kepimo formą įtiesti kepimo popierių ar foliją. Tešlą padalinti į dvi dalis. Pusę tešlos sutrupinti ant formos dugno. Lengvai suspausti ir kepti orkaitėje 12-15 min.

3. Kremui sviestą labai gerai išsukti su cukrumi (galima mikseryje). Varškę sumaišyti su kiaušiniais, krakmolu, druska, vaniliniu cukrumi, citrinos žievele ir sultimis. Viską labai gerai sumaišyti su išsuktu sviestu. Gautą kremą iškrėsti ant formoje apkeptų trupinių. Likusią tešlos dalį susmulkinti į trupinius ir užberti ant varškės kremo. Pyragą kepti 170° orkaitėje maždaug 50 min.

4. Kepimo pabaigoje uždengti pyragą folijos lapu ir sumažinti temperatūrą iki 150° ir dar kepti 15 min. Paskui atšaldyti pyragą išjungtoje orkaitėje ir pabarstyti cukraus pudra.

Energetinė vertė: 480 kcal / 1 porc.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją