4 porcijoms:
113 g džiūvėsėlių;
1 citrinos žievelė;
50 g tarkuoto šviežio parmezano;
1 šaukštas raudonėlio;
1 plaktas vidutinio dydžio kiaušinis;
4 vištos krūtinėlės be kaulų ir odos;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
Pomidorų padažas:
1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
1 smulkiai supjaustytas svogūnas;
400 g smulkintų konservuotų pomidorų su česnakais;
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
1. Sumaišykite džiūvėsius, citrinos žievelę, parmezaną, raudonėlį ir prieskonius. Supilkite mišinį į didelę lėkštę. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinį.
2. Sudėkite vištos krūtinėles tarp dviejų pergamento lapų ir išdaužykite iki 1 cm storio.
3. Apvoliokite gabalėlius kiaušinyje, po to džiūvėsiuose.
4. Keptuvėje pakaitinkite aliejų, po 7-8 minutes iš kiekvienos pusės apkepkite vištienos gabalėlius.
5. Gamindama pomidorų padažą puode pašildykite aliejų ir jame apkepkite svogūnus, kol šie suminkštės. Supilkite pomidorus iš skardinės ir pakaitinkite 5-7 minutes. Pagal skonį pagardinkite prieskoniais.
Vištos šlaunelės su alyvuogėmis
4 porcijoms:
8 skiltelės nelupto česnako;
30 ml citrinos sulčių;
1 šaukštas smulkinto čiobrelio;
alyvuogių aliejaus;
1 smulkintas geltonas arba raudonas pipiras;
8 vištos kulšelės;
185 g juodųjų alyvuogių.
Šiame recepte gausybė česnako, tačiau keptas česnakas pasižymi labai švelniu ir maloniu aromatu.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Nulupkite ir susmulkinkite 2 skilteles česnako, sumaišykite jį su citrinos sultimis, žolelėmis, aliejumi, druska ir juodaisiais pipirais. Pipirus ir likusius česnakus sudėkite į skardą ir pašaukite į orkaitę 10 minučių.
2. Į indą sudėkite vištos kulšeles, sumaišykite ir užpilkite paruoštą padažą. Kepkite apie 25 minutes, paskutinėms 10 minučių sudėkite alyvuoges.
Patiekite su šviežiomis bulvėmis, paskrudintomis alyvuogių aliejuje.
Skanaus!