Vištiena “Milaneze” su pomidorų padažu

4 porcijoms:

113 g džiūvėsėlių;
1 citrinos žievelė;
50 g tarkuoto šviežio parmezano;
1 šaukštas raudonėlio;
1 plaktas vidutinio dydžio kiaušinis;
4 vištos krūtinėlės be kaulų ir odos;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.

Pomidorų padažas:

1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
1 smulkiai supjaustytas svogūnas;
400 g smulkintų konservuotų pomidorų su česnakais;
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

1. Sumaišykite džiūvėsius, citrinos žievelę, parmezaną, raudonėlį ir prieskonius. Supilkite mišinį į didelę lėkštę. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinį.

2. Sudėkite vištos krūtinėles tarp dviejų pergamento lapų ir išdaužykite iki 1 cm storio.

3. Apvoliokite gabalėlius kiaušinyje, po to džiūvėsiuose.

4. Keptuvėje pakaitinkite aliejų, po 7-8 minutes iš kiekvienos pusės apkepkite vištienos gabalėlius.

5. Gamindama pomidorų padažą puode pašildykite aliejų ir jame apkepkite svogūnus, kol šie suminkštės. Supilkite pomidorus iš skardinės ir pakaitinkite 5-7 minutes. Pagal skonį pagardinkite prieskoniais.

Vištos šlaunelės su alyvuogėmis

4 porcijoms:

8 skiltelės nelupto česnako;
30 ml citrinos sulčių;
1 šaukštas smulkinto čiobrelio;
alyvuogių aliejaus;
1 smulkintas geltonas arba raudonas pipiras;
8 vištos kulšelės;
185 g juodųjų alyvuogių.

Šiame recepte gausybė česnako, tačiau keptas česnakas pasižymi labai švelniu ir maloniu aromatu.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Nulupkite ir susmulkinkite 2 skilteles česnako, sumaišykite jį su citrinos sultimis, žolelėmis, aliejumi, druska ir juodaisiais pipirais. Pipirus ir likusius česnakus sudėkite į skardą ir pašaukite į orkaitę 10 minučių.

2. Į indą sudėkite vištos kulšeles, sumaišykite ir užpilkite paruoštą padažą. Kepkite apie 25 minutes, paskutinėms 10 minučių sudėkite alyvuoges.

Patiekite su šviežiomis bulvėmis, paskrudintomis alyvuogių aliejuje.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją