Blynų tortas su špinatais

Paruošimas – 45 min.

4 porcijoms jums reikės:

450 g šaldytų špinatų,
100 g grikių miltų,
50 g kvietinių miltų,
druskos,
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
2 kiaušiniai,
300 ml pieno,
1 svogūnas,
1 skiltelės česnako,
80 g išlydyto sviesto,
muškato riešuto,
pipirų,
200 g brinzos,
200 g vyšninių pomidorų,
petražolių.

1. Išimkite iš pakelio špinatus ir juos atšildykite. Iki vientisos masės išmaišykite miltus, žiupsnelį druskos, kėlimo miltelius, kiaušinius ir pieną. Palikite tešlą maždaug 20 min.

2. Išlukštenkite svogūną, česnaką, smulkiai juos sukapokite ir pakepinkite ant 20 g lydyto sviesto. Sudėkite špinatus ir dar pakepkite. Pagardinkite muškato riešutu, druska ir pipirais. Mažais kubeliais supjaustykite brinzą. Nuplaukite pomidorus ir supjaustykite juos į 4 dalis. Sudėkite į špinatus brinzą ir 150 g pomidorų.

3. Didelėje keptuvėje ištirpinkite šiek tiek sviesto ir supilkite ¼ tešlos ir iš abiejų pusių apkepkite blyną, kol jis įgaus auksinį atspalvį. Iš tešlos iškepkite dar 3 blynus.

Ant 3 blynų sudėkite špinatus. Sudėkite juos vieną ant kito ir uždenkite ketvirtuoju blynu. Papuoškite likusiomis pomidorų skiltelėmis ir petražolės lapeliais.

Supjaustykite tortą gabalėliais ir patiekite karštą.

Blynai su grybais ir laukinėmis garstyčiomis

Paruošimui – 50 min., kepimui – 20 min., vienoje porcijoje – 260 kkal.

4 porcijoms jums reikės:

100 g miltų,
100 ml pieno,
100 ml vandens,
4 kiaušinių,
½ arbatinio šaukštelio prieskonių kiaušiniams,
1 pundelį laukinių garstyčių lapelių,
250 g šampinjonų,
3 šaukštai sviesto,
1 arbatinis šaukštelis prieskoninių žolelių svieste,
1 arbatinis šaukštelis česnakinės pastos,
druskos,
4 šaukštai grietinės,
2 šaukštai baltojo vyno.

1. Sumaišykite iki vientisos masės miltus, pieną, 100 ml vandens ir kiaušinius. Įberkite prieskonių kiaušiniams ir palikite maždaug 30 min.

2. Nuplaukite laukines garstyčias ir jas nusausinkite. Nuvalykite šampinjonus ir juos nuplaukite. Siauromis juostelėmis supjaustykite grybus. Įkaitinkite orkaitę iki 90 laipsnių temperatūros.

3. Keptuvėje išlydykite 1 šaukštą sviesto ir pakepinkite jame šampinjonus. Pagardinkite žalumynais, česnakine pasta ir druska. Į grietinę įmaišykite baltąjį vyną. Įmaišykite laukines garstyčias.

Pakaitindami ant keptuvės po 1 arbatinį šaukštelį sviesto iškepkite 4 blynus. Sudėkite juos į karštą orkaitę. Kai visi bus iškepti, į kiekvieno vidurį įdėkite šiek tiek įdaro, susukite ir patiekite papuošę grietine ir laukinėmis garstyčiomis.

Blynų suktinukai su sūriu ir rūkytu kumpiu

Paruošimas – 20 min., kepimas – 15 min.

4 porcijoms reikės:

1 ankšties raudonojo saldžiojo pipiro,
6 kiaušinių,
½ litro pieno,
150 g miltų,
druskos ,
pipirų,
4 arbatinių šaukštelių sviesto,
4 arbatinių šaukštelių augalinio aliejaus,
150 g virto rūkyto kumpio, supjaustyto juostelėmis,
150 g sūrio, supjaustyto juostelėmis, ,
petražolių lapelių papuošimui.

1. Perpjaukite per pusę pipiro ankštį, išimkite sėklas, supjaustykite jį skiltelėmis. Kiaušinius išplakite su pienu. Įmaišykite miltus, įberkite druskos ir pipirų. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

2. Keptuvėje pakaitinkite po 1 šaukštelį aliejaus ir sviesto. Supilkite ¼ tešlos ir iškepkite blyną. Kai blynas bus iškepęs, sudėkite ant jo ¼ kumpio ir sūrio. Ant viršaus užberkite ¼ saldžiojo pipiro. Susukite blyną ir padėkite jį į kepimo skardą, suteptą riebalais. Iš likusių produktų paruoškite dar 3 blynus. Pakepkite blynus orkaitėje maždaug 5 minutes.

3. Petražoles nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite, o keletą lapelių palikite papuošimui. Supjaustykite blynus maždaug 3 cm storio gabaliukais ir išdėliokite ant įkaitintos lėkštės. Užbarstykite smulkintas petražoles, o lapeliais papuoškite ir tiekite į stalą.

Blynai su žalumynais ir daržovių salotomis

430 kkal

4 porcijoms jums reikės:

1 svogūno,
150 g varškės,
raudonojo pipiro,
rapsų aliejaus,
150 g miltų,
3 šaukštų svogūnų laiškų,
2 morkų,
1 kaliaropės,
3 kiaušinių,
50 g žirnių ankščių,
pipirų,
1 cukinija,
po 1 arbatinį šaukštelį garstyčių ir medaus,
½ pundelio laukinių garstyčių,
po 2 šaukštus acto ir smulkintų petražolių,
po 1 šaukštą smulkintų svogūnų ir lazdyno riešutų.

1. Supjaustykite svogūną ir pakepkite jį su 1 šaukštu rapsų aliejaus. Sumaišykite varškę, druską, raudonąjį pipirą, 2 šaukštus rapsų aliejaus ir miltus. Išplakite kiaušinius su 150 ml vandens iki vientisos masės. Sumaišykite su smulkintu svogūnu ir palikite 20 min. Įmaišykite svogūnų laiškus.

2. Nulupkite kaliaropę, cukiniją ir morkas, nuplaukite. Nuplaukite žirnius ir laukines garstyčias, nusausinkite. Padažui sumaišykite druską, pipirus, garstyčias, medų ir actą. Maišydama įpilkite 3 šaukštus rapsų aliejaus. Sudėkite svogūnus ir petražoles. Sumaišykite daržoves, laukines garstyčias ir užpilkite padažu. Pabarstykite riešutais.

3. Pakaitinkite rapsų aliejų ir iškepkite blynus. Padėkite juos šiltai. Išdėkite į lėkštes blynus su daržovių salotomis ir pabarstykite svogūnų laiškais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją