Tešlai:

1 stiklinė miltų,
200 g sviesto,
2-3 šaukštai cukraus,
1 kiaušinis,
2 šaukštai vandens,
žiupsnelis druskos.

Įdarui:

1 stiklinė šaldytų arba šviežių mėlynių,
0,5 stiklinės cukraus.

Gaminimas

Į dubenį suberkite miltus, viduryje padarykite duobutę ir suberkite ten cukrų, druską, supjaustytą gabaliukais sviestą ir kiaušinio trynį. Įpilkite 2 šaukštus vandens ir kapokite dideliu peiliu, kol tešla pradės lipti.

Tuomet pabaikite ją minkyti rankomis, suvoliokite į rutulį, įvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Atvėsusią tešlą padalinkite į dvi dalis – dalis, skirta pagrindui turi būti dvigubai didesnė. Ją iškočiokite ir įdėkite į riebalais išteptą kepimo formą, paliekant kraštelius.

Tešlą subadykite šakute ir ant viršaus užberkite slėgus – žirnius arba pupeles, kad tešla iškeptų lygiai. Tešlai iškepus, po 20-30 min, nuimkite slėgus.

Mėlynes perrinkite, sumaišykite su cukrumi ir suberkite ant tešlos. Tuomet iškočiokite mažesnįjį tešlos gabalą skritulio forma ir supjaustykite tešlą juostelėmis.

Iš šių juostelių ant mėlynių išdėliokite “tinklelį", aptepkite jį plaktu kiaušiniu ir kepkite pyragą dar 20-30 min, kol gražiai pagels.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją