250 g miltų,
300 g cukraus,
125 g atšaldyto sviesto arba margarino,
1 kiaušinis,
1 kg obuolių,
3 šaukštai citrinų sulčių,
3/4 l sidro,
2 pakeliai vanilinio pudingo,
400 g grietinėlės,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
2 kupini šaukštai kakavos.
Miltai, smulkiai supjaustytas sviestas, 80 g cukraus ir kiaušinis sudedama į didelį dubenį. Dideliu peiliu sukapojami smulkūs trupiniai, o paskui rankomis suminkoma kieta tešla. Ji suvyniojama į plėvelę ir 1 valandą laikoma šaltai.
Tuo tarpu obuoliai nulupami, perpjaunami į 4 dalis, išimami sėklalizdžiai. Skiltelės supjaustomos nedideliais keturkampiais gabaliukais ir apšlakstomos trupučiu citrinų sulčių.
Sidras ir 200 g cukraus sumaišoma su pudingo milteliais ir pagaminamas pudingas, kaip nurodyta ant pakelio.
Orkaitė įkaitinama iki 175°. Kepimo skarda ištepama riebalais.
Iš tešlos iškočiojamas šiek tiek didesnis už skardos dugną lakštas. Jis įklojamas į skardą ir 4-5 cm užlenkiamas ant kraštų.
Obuoliai sumaišomi su pudingo tyre ir sukrečiami ant tešlos.
Pyragas 50—60 minučių kepamas 175° karštumo orkaitėje. Iškepęs padedamas ant grotelių.
Grietinėlė gerai išplakama su vanilės cukrumi, sukrečiama ant pyrago ir apibarstoma kakavos milteliais.
Pagaminama per 2,5 valandos. Iš jų dirbama 1,5 valandos.
Skanaus!