250 g miltų,
300 g cukraus,
125 g atšaldyto sviesto arba margarino,
1 kiaušinis,
1 kg obuolių,
3 šaukštai citrinų sulčių,
3/4 l sidro,
2 pakeliai vanilinio pudingo,
400 g grietinėlės,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
2 kupini šaukštai kakavos.

Miltai, smulkiai supjaustytas sviestas, 80 g cukraus ir kiaušinis sudedama į didelį dubenį. Dideliu peiliu sukapojami smulkūs trupiniai, o paskui rankomis suminkoma kieta tešla. Ji suvyniojama į plėvelę ir 1 valandą laikoma šaltai.

Tuo tarpu obuoliai nulupami, perpjaunami į 4 dalis, išimami sėklalizdžiai. Skiltelės supjaustomos nedideliais keturkampiais gabaliukais ir apšlakstomos trupučiu citrinų sulčių.

Sidras ir 200 g cukraus sumaišoma su pudingo milteliais ir pagaminamas pudingas, kaip nurodyta ant pakelio.

Orkaitė įkaitinama iki 175°. Kepimo skarda ištepama riebalais.

Iš tešlos iškočiojamas šiek tiek didesnis už skardos dugną lakštas. Jis įklojamas į skardą ir 4-5 cm užlenkiamas ant kraštų.

Obuoliai sumaišomi su pudingo tyre ir sukrečiami ant tešlos.

Pyragas 50—60 minučių kepamas 175° karštumo orkaitėje. Iškepęs padedamas ant grotelių.

Grietinėlė gerai išplakama su vanilės cukrumi, sukrečiama ant pyrago ir apibarstoma kakavos milteliais.

Pagaminama per 2,5 valandos. Iš jų dirbama 1,5 valandos.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją