Lietuvos vadovas taip pat nurodė parengti dekretą, kuriuo Europos čempionai bus apdovanoti ordinais "Už nuopelnus Lietuvai".

Sveikinimą krepšininkams atsiuntė ir Kinijoje viešintis šiuo metu Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.

"Linkime jums, parnešantiems džiaugsmą ir pelnytą pasididžiavimą skambiu Lietuvos vardu, asmeninės ištvermės, naujų pergalių Tėvynės ir savo gyvenimuose mūsų visų pažangos ir didžiosios sėkmės labui", - sakoma sveikinime.

Nuo pirmadienio Vokietijoje viešinčio premjero Algirdo Brazausko sveikinime rinktinei teigiama: "Jūs atvežėte į Lietuvą auksą. Neįkainojamą auksą, nes negalima nupirkti valstybės garbės, negalima nupirkti krašto pasididžiavimo. Šią pergalę iškovojo ne žvaigždės, ne milijonais vertinami kontraktai. Nugalėjote jūs visi".

Vyriausybės spaudos tarnybos paskelbtame premjero sveikinime pažymima, kad Lietuvos rinktinė parodė darnios ir vieningos komandos pavyzdį. "Komanda - kaip tauta. Jeigu ji norės pasiekti tikslą, ir jeigu to norės visi - tikslas bus pasiektas", - rašoma premjero sveikinime.

"Šios pergalės mes laukėme seniai. Jūs privertėte visus drauge skanduoti "Lietuva", jūs priminėte jaunimui, kaip galima didžiuotis savo valstybės vėliava, jūs padėjote visiems mums išdidžiai pakelti galvas ir pasakyti: mes iš to krašto, kuris laimėjo Europos auksą", - teigiama sveikinime.

Kaip BNS informavo Finansų ministerijoje, 12 krepšininkų, jų treneriai, kiti komandos nariai gaus už pergalę valstybės premijas - iš viso 600 tūkst. litų.

Sekmadienį Stokholme Lietuvos nacionalinė rinktinė finale nugalėjo Ispanijos rinktinę ir iškovojo Europos čempionato auksą. Pastarąjį kartą Lietuvos komanda krepšinio Europos čempione buvo 1939 metais. 1995-siais Lietuvos krepšinio rinktinė pelnė Europos vicečempionų titulą.

Iš Švedijos grįžtančių krepšininkų sutiktuvės vyks Kaune, Nemuno ir Neries Santakoje 15 valandą. 14 valandą ten vyks šventinis koncertas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją