A. Kubilius tradicinėje atidarymo skambučio ceremonijoje, kurioje yra dalyvavę daug žinomų pasaulio žmonių, pasakė trumpą kalbą, paminėdamas, kad NASDAQ grupės atšaka veikia ir Lietuvoje, įkurta kaip Vilniaus vertybinių popierių birža.

Prekybos atidarymo ceremonijos metu Robertas H. McCooey jaunesnysis, NASDAQ OMX vyresnysis viceprezidentas kapitalo rinkoms, pristatydamas Lietuvą kaip patrauklią šalį investicijoms, pabrėžė, jog NASDAQ OMX grupė, Lietuvoje valdanti vertybinių popierių biržą NASDAQ OMX Vilnius ir investavusi į Lietuvos centrinį vertybinių popierių depozitoriumą, turi strateginį interesą vystyti kapitalo rinkas Baltijos regione.

"Būkite įžvalgūs, investuokite Lietuvoje. Lietuva - dinamiška ir drąsi šalis, kuri mėgsta ir moka nugalėti. Investuodami į Lietuvą mes nugalėsime kartu", - atidarydamas NASDAQ biržos rytinę prekybos sesiją sakė A. Kubilius.

Premjeras A. Kubilius Niujorke atidarė NASDAQ biržos prekybos sesiją. NASDAQ OMX nuotr.
Pasak Armintos Saladžienės, NASDAQ OMX Vilnius prezidentės ir valdybos pirmininkės, Niujorke Times Square aikštėje įsikūręs NASDAQ MarketSite laikomas moderniausių technologijų, verslo ir finansų pasaulio pažangos simboliu.

NASDAQ MarketSite prekybos atidarymo ir uždarymo ceremonijose yra dalyvavę aukšto rango valstybių pareigūnai, tokie kaip JAV prezidentas Barackas Obama ir JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton bei kitos žinomos asmenybės.

Būtent čia savo reikšmingiausius bendrovių įvykius pažymėjo tokios NASDAQ OMX listinguojamos bendrovės kaip "Microsoft", "Google", "Starbucks", "Cisco" ir daugelis kitų.

Nasdaq OMX Group, Inc. yra didžiausia biržų operatorė pasaulyje. Ji organizuoja prekybą finansinėmis priemonėmis, teikia technologijas biržoms bei siūlo įvairias paslaugas akcinėms bendrovėms 6 žemynuose.

Prekybos sąrašuose turėdama daugiau nei 3900 bendrovių, NASDAQ OMX yra pirmoji pasaulyje pagal listinguojamų bendrovių skaičių tarp svarbiausių vertybinių popierių rinkų.

NASDAQ OMX siūlo įvairius kapitalo pritraukimo būdus visame pasaulyje, naudojantis jos reguliuojamomis rinkomis JAV ir OMX Nordic Exchange, ar alternatyviąja vertybinių popierių rinka First North bei 144A Portal rinka.

Grupė siūlo prekybą įvairiomis finansinėmis priemonėmis, įskaitant akcijas, išvestines finansines priemones, skolos vertybinius popierius, prekių sandorius, struktūrizuotus produktus bei indeksų fondus.

NASDAQ OMX teikia technologinius sprendimus daugiau kaip 60 biržų, centrinių vertybinių popierių depozitoriumų bei kliringo institucijų daugiau kaip 50 šalių.

NASDAQ OMX valdo vertybinių popierių biržas Helsinkyje, Kopenhagoje, Stokholme, Islandijoje, Taline, Rygoje ir Vilniuje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją