Arenos Vilniuje projekto autoriai ir plėtotojai Stokholme įvykusio susitikimo metu gavo kvietimą įsijungti į bendriją, kuri vienija moderniausias arenas 16 Europos šalių.

Pasak universalios arenos generalinio direktoriaus Artūro Kliukevičiaus, Vilniuje sėkmingai vystomas arenos projektas yra vienas iš pačių pažangiausių tokių objektų Baltijos šalyse, įtakosiantis pramogų ir sporto infrastruktūrą visame regione. „Nuo pat projekto pradžios bendradarbiaujame su didžiausią patirtį arenų versle turinčiais partneriais ir užsitikriname tarptautinių organizacijų paramą“, - teigė A.Kliukevičius.

Pasak jo, areną projektavusi tarptautinė architektų kompanija „Stadium Consultants International“ (SCI) yra labiausiai pripažinti arenų ekspertai pasaulyje. Projektą konsultuoja žymi arenų valdymo kompanija „JHC Arena Holding Oy“, o objekto statybų valdymo darbus šiuo metu įgyvendina „CMC Baltic Oy“, turinti turtingą arenų statybų patirtį. Planuojama, kad 90 proc. darbų atliks lietuviškos statybų įmonės.

Arenos Vilniuje projekto autorius, SCI vyriausias architektas ir „Brisbin Brook Beynon“ steigėjas Murrayus Beynonas tvirtino, kad projekto sėkmę bei teigiamą įtaką Lietuvos pramogų verslui lems pastato universalumas.

„Plačios techninės arenos galimybės – pažangios informacinės technologijos, transformuojamos konstrukcijos, funkcionalus išplanavimas – leis Vilniuje stebėti sporto ir pramoginius reginius, gyvai pristatyti pasaulinio garso žvaigždes“, - sakė M.Beynonas. Jo teigimu, pastate užtikrintos maitinimo ir kitos paslaugos patenkins kiekvieno lankytojo komforto bei kultūringo laisvalaikio poreikius. „Džiaugiamės, kad jūsų arena yra pasirengusi plėtoti savo veiklą kartu su pažangiausiais tokio tipo projektais Europoje. Lietuvai įsijungus į mūsų asociacijos žemėlapį, Vilnius, kaip ir kiti didieji Europos miestai, galės džiaugtis įspūdingiausiais renginiais“, - sakė Europos arenų asociacijos prezidentas Wimas Schiperis.

Viena moderniausių žemyne arenų Vilniuje iškils jau kitų metų pabaigoje. Šiemet lapkričio mėnesį ji stebėtojo teisėmis dalyvaus Airijos sostinėje Dubline įvyksiančiame bendrijos susitikime ir bus pakviesta kartu su Prahos (Čekija) „Sazka“ arena įsijungti į asociacijos veiklą 2004 m. pradžioje.

Pasak A.Kliukevičiaus, arena Vilniuje įtraukiama į bendrus 2004 metų stambių renginių planus. Jos atstovai jau susitiko su „Disney On Ice“ ir kitų pasaulinio garso muzikinių projektų atstovais, užmegzti kontaktai su muzikinių renginių organizavimo gigantu „Ema Telstar“ („Clear Channel Entertainment“ padaliniu), taip pat su Hamburgo „Color Line“, Stokholmo „Globen“, Prahos „Sazka“ arenų vadovais. Tarptautinei krepšinio federacijai arena buvo pristatyta kaip ideali vieta organizuoti 2007 m. Europos vyrų krepšinio čempionatą Lietuvoje.

Arena bus užbaigta statyti 2004 metų rudenį. Šiuo metu statybos vietoje vykdomi žemės darbai, plečiamos ir modernizuojamos artimiausių gatvių sankryžos, įrengiami įvažiavimai į Vilniaus pramogų parką iš aplinkinių gatvių bei automobilių saugojimo aikštelės.

Investicijos į universalios arenos statybas, neskaičiuojant kelių infrastruktūros ir komunikacijų įrengimo, viršys 65 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją