Nors Susisiekimo ministerijoje toks siūlymas oficialiai kol kas nesvarstomas, idėjos iniciatoriai neslepia palaikantys idėją, kad dvejų metų vairavimo stažo neturintys asmenys negalėtų vairuoti galingesnės nei 100 arklio galių ar 1,6 litro darbinio tūrio variklį turinčios transporto priemonės.

Kalbas apie galimą papildomą apynasrį nepatyrusiems vairuotojams specialistai vadina populizmu, nes net jei dvejų metų stažo neturintys vairuotojai ir važinėtų ekonominės klasės mažais automobiliais, skaudžių avarijų nesumažėtų.

Lietuvos vairuotojų sąjungos valdybos narys Raimundas Buinevičius atkreipė dėmesį į tai, kad stažo neturintiems vairuotojams ir taip nuolat taikomi įvairūs draudimai bei apribojimai, tačiau teigė, kad avarijų dėl jaunų vairuotojų kaltės nemažėja.

Be to, siūlymas drausti nepatyrusiems vairuotojams sėstis prie didesnės galios automobilių vairo teisininkų gali būti traktuojamas kaip žmogaus teisių suvaržymas.

Savo ruožtu susisiekimo viceministras ramina, kad artimiausiu metu apribojimai dvejų metų stažo neturintiems vairuotojams nebus taikomi. „Negalime nurodyti žmonėms rinktis mažos galios automobilius, nes tai būtų protekcija pirkti tik vienos klasės mašinas”, – pabrėžė Rimvydas Vaštakas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją