Reikės:
4 prinokusių, bet kietų bananų,
8 medinių pagaliukų,
3 šaukštų smulkintų truputį pasūdytų žemės riešutų,
170 g smulkiai sukapoto juodojo (60-70 proc. kakavos) šokolado.
Bananus nulupkite ir perpjaukite skersai į dvi dalis. Į kiekvieną puselę įsmeikite po pagaliuką. Sudėkite ant padėklo, uždenkite plėvele ir įdėkite į šaldiklį, kad sustingtų (maždaug 3 val).
Suberkite riešutus į lėkštę ar negilų indą. Kitame inde virš verdančio vandens (kuo mažesnė temperatūra, tuo geriau) greitai maišydami išlydykite šokoladą. Indas su šokoladu neturi liesti vandens.
Supilkite šokoladą į aukštą stiklinę, pamirkykite bananus ir iškart pavoliokite riešutuose. Išdėliokite ant padėklo, padengto kepimo popieriumi.
Jei visko iškart nesuvalgysite, likusius bananus suvyniokite į kepimo popierių ar plėvelę ir laikykite šaldiklyje.
Skanaus!