Reikės:

2 stiklinių miltų,
2 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
1 1/2 arbat. šaukšt. prieskonių mišinio meduoliams (4 arbat. šaukšt. malto cinamono, 1 arbat. šaukšt. maltų gvazdikėlių, 1 arbat. šaukšt. imbiero miltelių, 1 arbat. šaukšt. malto muskato,1 arbat. šaukšt. maltų kardamonų),
1/2 arbat. šaukšt. druskos,
2/3 stiklinės rudojo cukraus,
100 g ištirpinto sviesto,
4 arbat. šaukšt. pieno,
šokolado (nebūtinai).

Gaminimas:

Dideliame dubenyje persijokite 2 stiklines miltų. Įberkite 2/3 stiklinės rudojo cukraus. Taip pat suberkite prieskonių mišinį ir druską. Išmaišykite. Supilkite ištirpintą sviestą ir 4 šaukštelius pieno. Užminkykite tešlą. Jei ji per kieta, įpilkite daugiau pieno, kol tešla taps elastinga.

Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus ir šiek tiek juos suplokite (vienas rutuliukas turi sverti apie 5 gramus arba 10 gramų, jei ketinate juos apipilti šokoladu). Kepkite iki 160 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje 15–20 min.

Sausainiai skanūs ir taip, tačiau galima juos apipilti ištirpintu šokoladu ir palaukti, kol šokoladas sustings.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją