Reikės:
2 stiklinių miltų,
2 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
1 1/2 arbat. šaukšt. prieskonių mišinio meduoliams (4 arbat. šaukšt. malto cinamono, 1 arbat. šaukšt. maltų gvazdikėlių, 1 arbat. šaukšt. imbiero miltelių, 1 arbat. šaukšt. malto muskato,1 arbat. šaukšt. maltų kardamonų),
1/2 arbat. šaukšt. druskos,
2/3 stiklinės rudojo cukraus,
100 g ištirpinto sviesto,
4 arbat. šaukšt. pieno,
šokolado (nebūtinai).
Gaminimas:
Dideliame dubenyje persijokite 2 stiklines miltų. Įberkite 2/3 stiklinės rudojo cukraus. Taip pat suberkite prieskonių mišinį ir druską. Išmaišykite. Supilkite ištirpintą sviestą ir 4 šaukštelius pieno. Užminkykite tešlą. Jei ji per kieta, įpilkite daugiau pieno, kol tešla taps elastinga.
Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus ir šiek tiek juos suplokite (vienas rutuliukas turi sverti apie 5 gramus arba 10 gramų, jei ketinate juos apipilti šokoladu). Kepkite iki 160 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje 15–20 min.
Sausainiai skanūs ir taip, tačiau galima juos apipilti ištirpintu šokoladu ir palaukti, kol šokoladas sustings.
Skanaus!