„Mes turėtume siekti gauti šiuos duomenis, jei jie yra svarbūs“, – vakar sakė A. Merkel žurnalistams.

Jos komentarai sukėlė riziką, kad dar labiau pablogės santykiai su kaimyne, kurie jau buvo prasti po praėjusiais metais įvykusio kivirčo dėl mokesčių vengimo. Informacija apie slaptas Šveicarijos sąskaitas, priklausančias Vokietijos gyventojams, galėtų leisti Vokietijos vyriausybei atgauti 200 milijonų eurų (690 milijonų litų) prarastų mokesčių pajamų, pirmadienį pranešė „Handelsblatt“.

Šveicarijos finansų ministras Hansas-Rudolfas Merzas teigia, kad šios šalies valdžios įstaigos nesiūlo juridinės pagalbos mokesčių klausimais, kurie susiję su pavogta informacija. Šveicarijos bankai, kuriuos dėl banko paslapčių jau puola JAV, Prancūzija ir Vokietija, teigia, kad A. Merkel vyriausybė neturėtų pirkti vogtų duomenų.

„Mes nesitikime, kad Vokietijos vyriausybė pirks vogtas prekes, jie tikrai neturėtų priimti vogtų duomenų ir mokėti už juos“, - teigia Šveicarijos bankininkų asociacijos atstovas Jamesas Nasonas, „Mes tikimės, kad Vokietija laikysis tarptautiniuose susitarimuose nustatytų procedūrų, dėl kurių derėjosi abi valstybės ir kurios skirtos tokių atvejų sprendimui.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją