Prancūzų krepšininkai, savo tėvynėje vadinami Mėlynaisiais, į pusfinalio etapą pateko po pergalės prieš Rusijos nacionalinę vyrų krepšinio rinktinę rezultatu 76:69. Norėdama tapti čempionato nugalėtoja Prancūzija bus priversta peršokti per aukštą ir sunkų Lietuvos barjerą. Susitikimas dėl patekimo į finalą vyks Stokholmo "Globe" arenoje, talpinančioje virš 13 000 žiūrovų, šešadienio (09.13) popietę - 15:00 Lietuvos laiku.

Mėlynųjų gynėjas Moustapha Sonko po sėkmingai pasibaigusio mačo su Rusija kalbėjo: "Svarbiausias dalykas buvo įveikti ketvirtfinalio etapą ir patekti į pusfinalį. Dabar mes norime aukso".

NBA čempionų "San Antonio Spurs" pagrindinis įžaidėjas Tony Parkeris buvo atsargesnis kalbėdamas apie savo ir komandos draugų galimybes: "Žinoma, kad mes norime medalių, bet svarbiausias dalykas yra teisė žaisti Atėnuose kitais metais".

Sidnėjaus olimpinių žaidynių sidabro medalių laimėtojos, Prancūzijos rinktinės, vyriausias treneris Alanas Weiszas supranta, kad artėjanti kova su lietuviais, kuri nulems ar prancūzai ir toliau galės galvoti apie auksą, bus nepaprastai sunki: "Lietuviai pasirodė įspūdingai rungtynėse su Serbija ir Juodkalnija - jie dominavo susitikime. Mes žinome, kad norint įveikti Lietuvą turėsime būti geriausioje formoje. Pusfinalyje sutikti lietuvius man nėra siurpizas - jie yra labai atletiški ir gali pataikyti".

Mūšio laimėtojas kišenėje jau turės ne tik mažų mažiausiai 2003-iųjų metų Europos vyrų krepšinio čempionato sidabro medalius, bet ir kelialapį į Atėnų olimpines žaidynes, vyksiančias 2004-ųjų metų vasaros pabaigoje.

Pralaimėjusioji ekipa kausis dėl bronzos medalių bei paskutiniosios, penktosios Europai skirtos vietos olimpiadoje. Vietas olimpiniame krepšinio turnyre užsitikrinusios jau turi pasaulio čempionė Serbija ir Juodkalnija bei varžybų šeimininkė Graikija. Dar tris kvietimus išsidalins čempionato medalių laimėtojai, kuriais pretenduoja tapti keturios rinktinės - Prancūzija, Ispanija, Italija ir Lietuva.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją