Trečiuosius metus iš eilės vykstantis festivalis „Trejos šešerios“ ir vėl pradžiugino alternatyvios muzikos gerbėjus. Šį kartą organizatoriai pakvietė kontraversiškais poelgiais, pareiškimais ir netgi dainų bei albumų pavadinimais garsėjančią vokiečių grupę „Nargaroth“.

Grupės pakviestos asmeniniais ryšiais

Organizatorius Tadas teigė, jog tokias grupes prisikvietė turėdami asmeninių kontaktų: „Tokioms marginalinalioms, sakykim, grupėms keista, bet įdomu groti tokiuose regionuose. Jiems yra nusibodusios Vakarų kultūros šalys.“

Pirmieji scenoje pasirodė latviai „Nycticorax“. Savo muziką latviai apibūdina kaip filosofinį metalą. Tai gyvenimo prasmę išsakančios idėjos, kurios prilyginamos audrai, kuri naikina žmoniją juodojo metalo pavidalu. Tamsiomis spalvomis išsidažę latviai užvedė pradedančią po darbų susirinkti publiką.

Audringais plojimais buvo sutikti antrieji groję tėvynainiai „Inquisitor“. Aštuonerius metus gyvuojanti melodingo juodojo metalo grupė užvedė tik pirmose eilėse susirinkusius tamsios muzikos fanus.

2004 m. grupė „Inquisitor“ debiutavo festivalyje „Naujas kraujas“, kuriame pelnė publikos simpatijas. 2005 m. grupė išleido demo albumą „Prelude“.

Išskirtiniai „Nihilistkrypt“

Triukšmui ir ekstazei neleido išblėsti estų kvartetas „Nihilistkrypt“. Ši grupė vienintelė neatstovavo juodojo metalo frontui, tačiau jų atliekamas brutalus death metalas buvo pats tinkamiausias intarpas tarp juodmetalio grupių. Vokalistas tryško energingumu, kurį perdavė savo gerbėjams ir jų klausiančiai publikai.

2004 m. susikūrusi grupė yra grojusi su tokiomis metalo muzikos legendomis kaip „Satyricon“, „Tiamat“, „Decapitated“ bei apšildžiusi vieną žinomiausių Europoje black metalo grupę „Rotting Christ“.

„Ketvirtoji pasirodė latvių grupė „Ursumug“. Savo pavadinimui parinkusi mitologinį pusiau žvėries - pusiau žmogaus padarą, latviai yra bendradarbiavę su lietuvių leidybos kompanija „Ledo takas“ ir yra su ja yra išleidę albumą „Am Nodr“.

Skandalingieji vokiečiai „Nargaroth“

Vakaro vinimi tapo vokiečių grupė „Nargaroth“. Jau antrą dešimtmetį gyvuojanti grupė ne tik užvedė jau įsišėlusią publiką, bet pakėlė ją iki totalios euforijos.

„Nagaroth“ yra vieno žmogaus projektas, kuris kaskart pasikviečia skirtingus muzikantus. Grupės įkūrėjas teigia, jog grupė kuria kupiną pykčio, antisemitinį, nacistinį metalą. Grupę koncerto metu saugojo du apsaugos darbuotojai nuo įsišėlusios publikos.

Nesulaukė nacionalinės egzorcistų asociacijos skundų

Organizatoriai visgi nesulaukė jokio atsako iš neseniai įsikūrusios egzorcistų asociacijos, kuri pastaruoju metu peikia alternatyvią muziką atliekančius atlikėjus.

„Mums būtų buvę įdomu sulaukti atgarsių iš egzorcistų asociacijos, tačiau, deja, nesusilaukėme. Galbūt dėl to, kad šis festivalis yra mažesnio mąsto“, – teigė organizatorius Tadas, paklaustas apie aplinkinių nuomones.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją