Remontuoti siunčiami nuo 2005 m. vasario iki šio mėnesio pagaminti „Auris“, „Avensis“, „Aygo“, „Corolla“, iQ, RAV4, „Verso“ ir „Yaris“ automobiliai. Visi modeliai, išskyrus „Corolla“ ir RAV4, gaminti Europoje arba Turkijoje. Kitos „Toyota“ koncerno markės „Lexus“ automobiliai minėtos problemos neturi.

Europoje dėl akceleratoriaus pedalo gedimo užfiksuota keletas incidentų, tačiau „Toyotos“ atstovų teigimu, jie nėra informuoti, kad tai įvyko būtent dėl šio gedimo.

„Mes suprantame, kad dabartinė situacija verčia susirūpinti ir mes apgailestaujame dėl to. Taip pat norėtume užtikrinti klientus: potencialus akceleratoriaus gedimas atsiranda tik ypač retomis aplinkybėmis. Šis mūsų žingsnis yra prevencinis, siekiant garantuoti aukščiausio saugumo standartus“, – pranešime cituojamas „Toyota Europe“ vadovas Tadashi Arashima.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją