Rungtynes pradėjo E.Žukauskas, D.Songaila, S.Štombergas, A.Macijauskas ir Š.Jasikevičius lietuvių gretose ir M.Jaričius, M.Vujaničius, P.Drobnjakas, D.Koturovičius ir M.Gurovičius tarp priešininkų. Aikštelėje taip ir nepasirodė traumą rungtynėse su turkais patyręs serbų lyderis P.Stojakovičius.

Pirmąjį ginčo kamuolį, kaip jau tapo įprasta šiame čempionate, atkovojo E.Žukauskas. Vos tik pagavęs kamuolį Š.Jasikevičius niekieno nestabdomas užbaigė ataką. Pradžioje abi ekipos sunkiai rinko taškus. Sužaidus kiek daugiau negu vieną minutę, po efektyvaus E.Žukausko metimo, lietuviai atitrūko iki 4 taškų (6:2).

M.Jaričius ėmėsi komandos lyderio vaidmens ir rezultatyviai užbaigė dvi atakas taip išlygindamas rezultatą. Jam esant 8:8, pirmą kartą iš toli pataiko A.Macijauskas, tačiau jau kitos atakos metu į tai tritaškiu atsako P.Drobnjakas. Du lietuvių reidai, per kuriuos pelnomi 5 taškai, ir serbų vyriausias treneris prašo minutinės pertraukėlės. Po jos vaizdas aikštėje pasiketė, tačiau ne "jugų" naudai. Lietuviai taikliai atakavo tiek iš po krepšio, tiek iš toli. Iki pirmojo ketvirčio pabaigos likus 2 minutėms rekordinis lietuvių pranašumas 9 taškai (23:14). Į aikštę įžengęs M.Žukauskas du kartus rezultatyviai pabaigia atakas ir po jų lietuviai priekyje 30:19. Rezultatyviausiai per pirmąjį kėlinuką žaidė Š.Jasikevičius (10 taškų).

Antrasis ketvirtis prasidėjo taikliu M.Vujaničiaus dvitaškiu metimu, į kurį taip pat dviem taškais atsakė ir R.Šiškauskas. Po netaiklios serbų atakos Š.Jasikevičius įmetė tolimą metimą ir lietuvių pranašumą padidino iki 12 taškų. Tik prasidėjusią Serbijos ir Juodkalnijos krepšininkų ataką nutraukė A.Macijauskas, perimdamas kamuolį, bei privertė prasižengti varžovus.

Po sėkmingo žaidimo gynyboje, kitos atakos metu, vienas lyderių R.Šiškauskas pataikė iš dviejų taškų zonos bei padidino rinktinės persvarą iki 16 taškų. Trečią antrojo ketvirčio minutę trečiąją pražangą gauna pagrindinis Lietuvos rinktinės “centras” Eurelijus Žukauskas. Po to mūsų tautiečių pradėjo klysti bei netaikliai atakuoti, o serbai, po Drobniako metimo, 4-ąją žaidimo minutę sumažino skirtumą iki 12 tašų. Penktoji mačo minutė buvo labai nesėkminga sunkiojo puolėjo pozicijoje rungtyniaujančiam D.Songailai, kuris vienos serbų atakos metų sugebėjo prasižengti net du kartus (4 asmeninė pražanga). Antroje antrojo kėlinio pusėje žaidimas nesikeitė (53:40). Paskutinę minutę D.Ostojičius iš po krepšio pataikė du taškus bei realizavo vieną baudos metimą. Į didžiąją pertrauką ekipos išėjo ilsėtis rezultatui esant 57:43.

Trečiasis kėlinys prasidėjo penkiais "sausais" lietuvių taškais - dvitaškį pataikė Macijauskas, o R.Šiškauskas paleido taiklų tolimą metimą ir dar privertė prasižengti varžovą, tačiau realizuoti baudos metimo jam nepavyko. Bet sužaidus 1 minutę ir 8 sekundes ketvirtąją pražangą gavo E.Žukauskas bei buvo priverstas prisėsti ant atsarginių žaidėjų suolelio. 4 varžovų taškai sumažino persvarą iki 15 (62:47).

Vėliau kova vyko taškas į tašką - skirtumas svyravo tarp 13 iki 16. Sužaidus daugiau nei pusę trečiojo ketvirčio, lietuviai pradėjo klysti, nepataikyti iš po krepšio. Gynyboje varžovus stabdydavo tik pražangomis, o šie lengvai rinko taškus. Rezultatui esant 76:59, 6 lietuvių taškai be atsako - D.Songaila - 2, R.Šiškauskas trys taškai su pražanga. Likus 17 sekundžių Š.Jasikevičius sužingsniuoja, o serbai taikliu dvitaškiu užbaigia kėlinį.

Paskutinysis ir lemiamas ketvirtis prasidėjo pražangomis. Ketvirtąją pražangą prasidėjus ketvirčiui gavo pagrindinis serbų centras D.Ostojičius. Po to sekė du D.Koturovičiaus taškai, po kurių rezultatas tapo 80:68.

Vėliau po ketvirtąją pražangą į savo sąskaitas įsirašė D.Vukčevičius ir Š.Jasikevičius. Trečiąją kėlinio minutę tritaškį pataikė ir rezultatą iki 9 taškų sušvelnino M.Vujaničius. Nesugebėję rezultatyviai užbaigti atakos, lietuviai prie savo krepšio gindamiesi turėjo sumokėti labai brangiai – kraštiečiai neteko pagrindinio vidurio puolėjo E.Žukausko, kuris gavo penktąją pražangą už netinkamai pastatytą užtvarą. Po lietuvio iš aikštės taip pat buvo priverstas pasitraukti ir D.Vukčevičius, prasižengęs penkis kartus.

Ketvirtąją minutę M.Jaričius pataikė iš toli ir skitumas ištirpo iki kritinės ribos (4 taškų), tačiau tuo pačiu atsakė ir A.Macijauskas (83:76), pelnydamas pirmuosius Lietuvos rinktinės taškus ketvirtajame ketvirtyje taip nutraukdamas įspūdingą serbų spurtą 17:0!

Atkovoję kamuolį, lietuviai D.Songailos taikliu metimu iš po krepšio, padidino skirtumą iki 9 taškų bei privertė serbų vyriausiąjį strategą imti minutės pertraukėlę. Grįžusi į aikštelę, Lietuvos komanda S.Štombergo dėka rezultatą padidino dar dviem taškais, į kuriuos trimis atsakė M.Gurovičius. Kitoje atakoje po įspūdingo Šaro perdavimo į Lietuvos rinktinės sąskaita du taškus įrašė D.Songaila bei padidino persvarą iki dešimties.

7-ąją minutę D.Ostojičius gavo penktąją pražangą ir buvo priverstas palikti aikštę. 8 minutę po taiklaus tolimo Š.Jaskevičiaus metimo, (94:82) jis gynyboje nesusitvarkė su savo oponentu ir gavo penktąją pražangą. Jau kitoje serbų atakoje taip pat penktą kartą taisykles pažeidė ir Mindaugas Žukauskas bei paliko aikštę. Paskutinius rungtynių taškus, likus žaisti mažiau nei minutę, įmetė D.Songaila (98:82).

Lietuvių gretose nesulaikomas buvo R.Šiškauskas, per 28 minutes pelnęs 27 taškus (6/8 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai, 6/7 baudos) ir atkovojęs 4 kamuolius. Taip pat puikiai rungtyniavo Š.Jasikevičius (21 tšk., 11 rez., perd. 4 atk. kam.) ir A.Macijauskas (20 tšk. ir 7 atk. kam.). D.Songailos sąskaitoje 14 taškų. Po 4 taškus prie pergalės pridėjo E. ir M. Žukauskai, S.Štombergas bei K.Lavrinovičius. V.Praškevičius ir D.Slanina taškų nepelnė, o G.Gustas ir D.Šalenga nepasirodė aikštelėje, nors pastarasis labai emocionaliai palaikė komandą nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

Serbijos ir Juodkalnijos rinktinėje išsiskyrė 17 taškų įmetęs D.Ostojičius (4 atk. kam.). Po 14 taškų pelnė M.Jaričius (7 atk. kam.) ir M.Gurovičius. P.Drobnjakas (9 atk. kam.) bei M.Vujaničius (3 rez. perd.) į savo sąskaitą įsirašė po 13 taškų.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją