25 metų 178 cm ūgio gynėja yra baigusi Arizonos universitetą. Išbandyti jėgas Europoje ji ryžosi pirmą kartą. R.Bristol rungtyniauja įžaidėja arba atakuojančiąja gynėja.

“Lietuvos telekomo” ekipa rengiasi svarbiausioms Europos varžyboms - Eurolygos turnyrui. Vilniaus klubo vadovai komandą buvo suformavę dar nepasibaigus praėjusiam sezonui, tačiau kai burtai jai lėmė itin pajėgias varžoves Eurolygos grupėje, buvo nutarta pasidairyti įžaidėjos, kuri galėtų dar labiau sustiprinti komandą.

“Lietuvos telekomo” vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas atidžiai stebi amerikietę, tačiau jos pajėgumo vertinti kol kas nesiryžo: “Matyti, kad ji moka žaisti, pasižymi neblogu metimu, tačiau šiuo metu jos sportinė forma nėra gera. Ar ji atsigaus, ar ne, dabar dar anksti kalbėti”.

R.Bristol kartu su naujomis komandos draugėmis pratybose gerina fizinį pasirengimą, taip pat jau treniruojasi salėje, kur žaidėjos tobulina krepšinio elementus bei mokosi taktikos derinių.

Vilniaus klubo peržiūroje R.Bristol bus dar keletą savaičių. Rimtas išbandymas jai bus dvejos rungtynės su Kazanės komanda iš Rusijos, kurios vyks rugsėjo 17-18 dienomis. Po šių mačų bus sprendžiama, ar pasiimti amerikietę į turnyrą Ispanijoje, ar siųsti ją namo.

“Lietuvos telekomo” sporto klubo generalinio direktoriaus Arvydo Tamašausko teigimu, Europoje trūksta gynėjų, todėl pastiprinimo tenka dairytis užjūryje: “Europoje yra labai stiprių įžaidėjų, tačiau jų nėra daug ir jas įpirkti esant tokiai konkurencijai gali nebent itin turtingas klubas. Todėl ieškome amerikiečių, kurių atlyginimai yra mažesni. Žinoma, geriausias JAV krepšininkes profesionales, rungtyniaujančias Nacionalinėje moterų krepšinio asociacijoje (WNBA), taip pat gali įsigyti tik labai solidžius biudžetus turintys Europos klubai”.