„Fiat“ atstovų teigimu, pokyčiai gamyklos valdyme padės jai dirbti pilnu pajėgumu. Italijos automobilių gamintojas čia planuoja pradėti gaminti dviejų cilindrų 0,9 l benzininį variklį, kuris šiemet bus pradėtas montuoti į „Fiat 500“.

Čia ir toliau bus gaminami 1.3 l dyzeliniai agregatai, skirti „Fiat“ ir „General Motors“ automobiliams. Tokio darbinio tūrio varikliai yra montuojami į „Opel/Vaxhall“ modelius „Astra“, „Corsa“, „Meriva“ ir „Agila“. „Fiat“ Lenkijoje pagamintus variklius naudoja „Punto“, „Panda“, 500-ajam, „Doblo“ ir „Idea“ modeliams, taip pat „Alfa Romeo Mito““ bei „Lancia“ markės automobiliams „Ypsilon“ ir „Musa“.

„Fiat“ su „General Motors“ šią savaitę pasirašė preliminarų susitarimą dėl akcijų perleidimo. Nuo 2005 m. bendra italų ir amerikiečių koncernų nuosavybe buvusi „Fiat-GM Powertrain Polska“ gamykla yra įsikūrusi apie 350 km į pietus nuo sostinės Varšuvos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją