BNS kalbinti Lietuvos krepšinio specialistai vieningai pripažino, kad Lietuvos rinktinės žaidėjai atrodo geriau, nei būsimi varžovai, kurie nerodo "jugoslavų" mokyklai įprasto krepšinio.

Lietuvoje bei Rusijoje dirbusio trenerio Rimanto Endrijaičio teigimu tai, kad Lietuva žais su serbais - labai gerai strateginiu požiūriu, nes ir pralaimėję susitikimą Lietuvos krepšininkai dar turėtų galimybę kovoti dėl olimpinio kelialapio, tiesa su sąlyga, kad ketvirtfinalyje laimės ir Graikijos komanda.

"Turkija būtų palankesnė varžovė techniškai žaidžiantiems lietuviams", - svarstė R.Endrijaitis. - Serbai žaidžia įžūlų, kontaktinį ir grubų krepšinį, ties pražangos riba. Ir jei mūsų vyrukai, ypač tie, kurie nemėgsta kontaktinio krepšinio, atlaikys įžūlų spaudimą - bus viskas gerai".

Pasak trenerio lietuviai atrodo gerai fiziškai pasiruošę ir tai jau Lietuvoje likusio trenerio Aleksandro Kosausko nuopelnas.

"Tikiu, kad turėtų būti gerai. Šios rungtynės bus tikras mūsų vyrų charakterio išbandymas", - kalbėjo R.Endrijaitis.

"Viską lems psichologinis faktorius", - oponentui pritarė ir Alytaus "Alitos" komandos vyriausiasis treneris Algirdas Brazys. - "Svarbiausia, kaip žaidėjus nuteis treneriai bei kaip patys žaidėjai nusiteiks kovai. tada ir pamatysime ar lietuviai nebeturi "jugoslavų" sindromo", - BNS dėstė A.Brazys, prisiminęs paskutinę pergalę prieš varžovus 2000-ųjų Sidnėjaus (Australija) olimpiadoje.

Panevėžio "Aukštaitijos" ekipos vyriausiąjį trenerį Gintarą Leonavičių taip pat neramina, kad lietuvius nepaveiktų "jugų kompleksas".

"Jei mūsiškiai atlaikys nešvarų Serbijos ir Juodkalnijos krepšininkų žaidimą, tai bus teigiamas rezultatas. Juk žinome, kad varžovai sieks pergalės visokiais būdais. Tačiau Lietuvos rinktinės žaidimas palaipsniui gerėja ir jei ji laimės, tai tikrai žais finale", - įsitikinęs G.Leonavičius.

"Jugai yra jugai", - Šarūno Jasikevičiaus žodžius taip pat citavo ir Vilniaus "Sakalų" komandos vyriausiasis treneris Linas Šalkus. - "Bet laimės tie, ir kurie geriau pataikys ir kurie geriau apsigins. Tikiu, kad lietuviams teigiamos įtakos turės ir laisva diena".

Pasak L.Šalkaus, nors Serbijos ir Juodkalnijos rinktinė turėtų geriau atrodyti, nei varžybose pogrupyje, tačiau "lietuviai irgi nėra pėsti, o be to dar savo žodžio netarė ir Donatas Slanina".

Lietuvos bei Serbijos ir Juodkalnijos ketvirtfinalio susitikimas prasidės 22 valandą Lietuvos laiku.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją