Kitą dieną iš posto pasitraukė Turkijos nacionalinės komandos vyriausias treneris – Aydinas Orsas. Šį sprendimą strategas priėmė po to, kai jo vadovaujama rinktinė aštuntfinalio rungtynėse po atkaklaus mačo pralaimėjo pasaulio bei Europos čempionams Serbijos ir Juodkalnijos krepšininkams (80:76).

Šių dviejų trenerių pėdomis pasekė ir Henrikas Dettmannas, pastaruosius šešis sezonus vadovavęs Vokietijos reprezentacinei ekipai. Jo vadovaujami Vokietijos krepšininkai B grupėje iškovojo dvi pergales, įveikdami Izraelį bei Latviją, tačiau niekaip nesugebėjo pasipriešinti lietuviams, kurie buvo pranašesni rezultatu 93:71.

Likę antroje vietoje grupėje, vokiečiai turėjo žaisti papildomą mačą, kad galėtų patekti tarp aštuonių stipriausių senojo žemyno ekipų. Aštuntfinalio varžovas Vokietijos rinktinei buvo prie lyderių nepriskiriama Italijos komanda. Tačiau kaip ir daugumoje kitų rungtynių, taip ir šiose įvyko netikėtumas - vokiečiai pralaimėjo rezultatu 86:84 ir buvo priversti ne tik pasitraukti iš pirmenybių, tačiau ir neiškovojo teisės žaisti 2004-ųjų Atėnų olimpinėse žaidynėse.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją