O siaučiant epidemijai gerai būtų prisotinti orą baziliko ir kalendros eterinių aliejų mišiniu. Tokiame santykyje jų antibakterinis poveikis sustiprėja 30 kartų.

Urviniai žmonės

Dar viena inhaliacijų giminaitė – haloterapija (pavirintos druskos aerozolio inhaliacija). Dėl druskos ore virš jūsų yra vos 3-5 bakterijos kubiniame metre (mažiau nei steriliose operacinėse). Haloterapija rekomenduojama sergant lėtiniu bronchitu, polinozėmis, alerginiais rinitais, susilpnėjus imunitetui. Padeda sergant neurodermitu, dermatitu, egzema, psoriaze. Ji ypač naudinga nėščiosioms. Be halokameros (druskų urvo) galima pasinaudoti ir individualiais haloterapiniais inhaliatoriais.

Kokteilis nuo peršalimo: raudonėlio, eukalipto ir rozmarino aliejus. Į litrą verdančio vandens galima įlašinti 10 lašų mišinio ir lėtai įkvėpti aromatą (įkvepiame per nosį, iškvepiame per burną) pasilenkę virš garų ir uždengus galvą rankšluosčiu. Arba pripildyti pripildyti indą aromatiniu vandeniu, po juo uždegti žvakę ir įlašinti 5 lašus mišinio. Gydymo kursas yra 10-12 kasdieninių seansų, trunkančių 30-60 minučių.

Kontraindikacijos: padidėjęs individualus jautrumas kvapams, stiprus kvėpavimo ir širdies nepakankamumas, nėštumas.

Jonai prieš virusus

Aerojonoterapija – išvalyto ir neigiamais jonais prisotinto oro kvėpavimas – yra tolima, bet gana aktyvi inhaliacijų giminaitė. Ji pagerina plaučių ventiliaciją, stimuliuoja kvėpavimo organų veiklą ir labai efektyviai saugo nuo peršalimų. Kvėpuoti lengva, jausitės žvaliai, miegosite kaip kūdikėlis, dirbti galėsite už du. Kontraindikacijų nėra. Rekomenduojama netgi naujagimiams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją