„Toyotos“ atstovai JAV laikinai neparduos 2009-2010 m. pagamintų „RAV4“, „Corolla“ ir „Matrix“, 2008-2010 m. gamybos „Sequoia“, nuo 2007 m. gamintų „Camry“ ir „Tundra“, 2005-2010 m. pagamintų „Avalon“ ir naujausių „Highlander“ modelių.

Šių „Toyotos“ modelių pardavimai Šiaurės Amerikoje kasmet sudaro 1 mln., t.y. 2,7 tūkst. mašinų per dieną arba 19 tūkst. – kas savaitę.

„Toyota“ taip pat nusprendė JAV ir Kanadoje stabdyti kelių modelių gamybą, tarp jų – ir nuo 2007 m.geriausiai Šiaurės Amerikoje perkamo „Toyotos“ automobilio „Camry“.

Neseniai skelbta, kad „Toyota“ JAV padalinys dėl galimo akceleratoriaus gedimo į servisus kviečia 2,3 mln. automobilių, o Europoje taip pat gali tekti remontuoti dar apie 2 mln. šios markės mašinų.

Tokios žinios gali sugriauti „Toyotos“, kaip patikimo gamintojo, reputaciją. Toks įvaizdis padėjo japonams tapti didžiausiu automobilių gamybos koncernu pasaulyje. Kompanijos akcijos jau krito daugiausiai per paskutinius aštuonis mėnesius.

„Atšauktų automobilių skaičius ir sprendimas stabdyti prekybą rodo, kad ši saugumo problema yra išties rimta. Manau, kad kompanijos patikimumui iškilo grėsmė“, – sakė „Edmunds.com“ vyriausioji analitikė Michelle Krebs.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją