Anot Lietuvos automobilių dujų įrangos montuotojų asociacijos „Autoekologija“ valdybos pirmininko Remigijaus Jonaičio, anksčiau dujinės įrangos dažniausiai norėdavo su senesniais bei iš Amerikos atvežtais automobiliais važinėjantys vairuotojai, tačiau dabar jų pageidauja visi – ir pigesnių, ir itin prabangių, taipogi visiškai naujų automobilių savininkai.

„Kainų skirtumas tarp dujų, benzino ir dyzelino yra ženklus, tad daugelis vairuotojų įvertina tai, jog važinėti dujomis varomu automobiliu atsieina kone perpus pigiau. Juk daugeliui žmonių dabar kaina yra lemiamas dalykas“, – komentavo R.Jonaitis.

Nors šios įrangos paklausa kasmet vis auga, anot R.Jonaičio, jų kaina nedidėja – priešingai vis mažėja.

„Klaipėda“ rašo, kad šiuo metu norintiems į savo automobilius įmontuoti dujų įrangą vidutiniškai tenka pakloti apie 2–2,5 tūkst. litų, o daugiau litų teks atseikėti tiems vairuotojams, kurių automobilių varikliai yra itin galingi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją