Geležinio Vilko gatvėje, ties Vilniaus pedagoginiu universitetu, Šeškinės link susidūrė 5 automobiliai – buvo užblokuotos dvi eismo juostos, todėl vairuotojai galėjo judėti tik likusia viena.

Netoli šio eismo įvykio, tik priešpriešinėje eismo juostoje, „Saab" markės automobilis trenkėsi į kelio atitvarą, jį pralaužė ir liko kaboti tarp eismo juostų.

Po pusvalandžio, kelios dešimtys metrų nuo pirmųjų avarijų vietų įvyko dar viena. Šį kartą susidūrė 13 automobilių. Nors vairuotojai judėjo lėtai, tačiau vis tiek nespėta sustabdyti automobilių ir rėžėsi vienas į kitą. Eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo, nes čiuožiantys automobiliai tik nestipriai stuktelėjo.

Spūstys susidarė ir Žirmūnuose – eismas ties Valakampių tiltu buvo taip pat užblokuotas dėl avarijos.

Apie 9.30 val. eismas Valakampių tiltu buvo normalizuotas, bet neilgam. Į stulpą įsirėžė „Dodge” automobilis. Smūgio būta gan stipraus – teko kviesti ugniagesius, kad vaduotų automobilį iš stulpo „globos”.

Kitoje judrioje Vilniaus sankryžoje – Narbuto g.-Laisvė pr. sankirtoje – viena šalia kitos įvyko 5 avarijos.

Truputi prieš 8 val. Ribiškių Didžiojoje gatvėje apsivertė „Volkswagen” markės automobilis. Po keliolikos miničių ten, kelio vingyje įvyko dar viena avarija. Avarijų priežastis – slidi kelio danga. Patruliams dar dirbant įvykio vietoje ten įvyko dar dvi avarijos. Pareigūnų manymu, vairuotojai užsižiopsojo į apdaužytus automobilius.

Kiek po 8 val. ryto Zarasų gatvėje, ties „Audėju” susidūrė trys automobiliai – „Volkswagen”, „Audi” ir „Kia”.

Vairuotojai skundžiasi, kad S.Batoro, Zarasų, Liepkalnio, Žaliųjų ežerų gatvės yra nebarstytos ir padengtos ledu.

Pirminiais duomenimis, dauguma avarijų įvyko dėl slidžios kelio dangos.

Vilniaus kelių policijos Patrulių rinktinės vadas Marius Putrimas DELFI sakė, jog per pusdienį, iki 14 val. sostinėje užregistruoti 52 eismo įvykiai (registruojami tik tie, į kuriuos kviečiama policija, tad realus avarijų skaičius yra daug didesnis), iš jų 3 - įskaitiniai, t.y. tokie, kurių metu nukentėjo žmonės. Parblokštas vienas pėsčiasis, taip pat nesmarkiai sužaloti žmonės dviejuose automobilių susidūrimuose.

Pasak M. Putrimo dauguma pagrindinių miesto gatvių nuvalytos ir pabarstytos. Tačiau jis pripažino, kad toliau nuo centro esančios gatvės labai slidžios. Pavyzdžiui, S. Batoro gatvėje, netoli geležinkelio viaduko, per pusdienį apsivertė du automobiliai.

Policijos manymu, dėl tokios daugybės avarijų kalti ne vien kelininkai, nesusitvarkantys su savo darbu, bet ir patys vairuotojai - daug jų tingi nusivalyti apšalusius langus. Be to, esant tokiai žemai temperatūrai net ir žieminių padangų guma sukietėja tiek, kad tampa panaši į plastmasę (kuo senesnės padangos, tuoj labiau jos kietėja) ir ratų sukibimas su kelio danga pasidaro itin prastas.

Apie 14 val. Liepkalnio gatvėje įvyko dar viena įskaitinė avarija - po susidūrimo greitoji pagalba į ligoninę išvežė abu vairuotojus.

Jei turite nuotraukų iš įvykių vietų, siųskite jas adresu delfi@delfi.lt