Ispanijos bei Serbijos ir Juodkalnijos rungtynėse, kurias rezultatu 75:67 (14:23, 18:15, 19:14, 24:15) laimėjo ispanai, kilo susistumdymas. Mačo arbitrai buvo negailestingi - iš aikštės buvo pašalinti trys ispanai - Rogeris Grimau, Felipe Reyes, Jorge Garbajosa, bei trys serbai - Milanas Gurovičius, Dejanas Koturovičius ir Marko Jaričius.

Techninis čempionato komitetas apsvarstė šį incidentą ir nusprendė įspėti abiejų delegacijų vadovus. Griežtesnių bausmių nebuvo imtasi.

Turkų ir kroatų muštynės

Pasak spaudai išplatinto pranešimo, techninis komitetas labai atidžiai išstudijavo rungtynių filmuotą medžiagą, kalbėjosi su policijos pareigūnais bei kitais neutraliais liudininkais.

Pasak techninio komiteto, pasibaigus rungtynėms, kurias rezultatu 75:72 (18:21, 17:17, 21:12, 19:22) laimėjo turkai, Turkijos rinktinės 6-asis numeris, Mirsadas Turkčanas, pribėgo prie Kroatijos krepšinio gerbėjo ir parodė nepadorius bei provokuojančius gestus. To pasekoje, kroatų aistruoliai pradėjo mėtyti butelius, monetas ir kitus daiktus į aikštelę, Turkijos žaidėjus bei aistruolius.

Turkijos delegacijos narys Doganas Hakyemezas bei Rasimas Basakas pakėlė mestus daiktus nuo aikštės parketo ir pradėjo juos mėtyti į kroatų sirgalius.

Tuo metu aikštėje abiejų komandų žaidėjai pradėjo stumdytis. Filmuota medžiaga parodė, kad du žaidėjai - Kroatijos rinktinės narys Mate Skelinas bei turkas Omeras Onanas, muštynėse pasitelkė ir kumščių pagalbą.

Kai rungtynių apsaugos darbuotojų dėka susirėmimas buvo sustabdytas ir Kroatijos komanda palikinėjo aikštę, jų žaidėjas Daliboras Bagaričius parodė negarbingą gestą turkų sirgaliams. Pamatę D.Bagaričiaus ženklus, turkai pradėjo mėtyti dar daugiau daiktų į aikštę paliekančius kroatų žaidėjus bei trenerius.

Čempionato techninio komiteto sprendimai:

Turkas Mirsadas Turkčanas gavo įspėjimą už nepadorių ir provokuojančių gestų rodymą kroatų sirgalių atžvilgiu.

Turkijos rinktinės narys Rasimas Basakas buvo įspėtas už daiktų mėtymą į kroatų sirgalius.

Kroatijos vidurio puolėjas Mate Skelinas ir Turkijos gynėjas Omeras Onanas gavo įspėjimus už kumščių panaudojimą.

Daliboras Bagaričius (Kroatija) susilaukė įspėjimo už nepadoraus gesto parodymą Turkijos krepšinio aistruoliams.

Kroatijos krepšinio federacija buvo nubausta 500 eurų bauda už blogą komandos krepšininkų ir sirgalių elgesį.

Turkijos krepšinio federacija buvo nubausta 1000 eurų bauda už blogą komandos krepšininkų, sirgalių ir vieno oficialios delegacijos nario elgesį.

Baudos skirtos federacijoms, skiriasi, nes pasak techninio komiteto, incidentą pradėjo Turkijos žaidėjas (Mirsadas Turkčanas). Taip pat Turkijos oficialus delgacijos narys įsivėlė į konfliktą. Piniginių baudų skyrimas buvo priimtas atsižvelgiant į tai, kad toks incidentas prieštarauja gero elgesio normoms.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją