"Puikus finalas puikaus turnyro, kurį sugalvojo ir įgyvendino verti pagyrimo žmonės. Nereikia galvoti, kad mums buvo lengviau dėl to, kad žaidžiame namie. Slėgė labai didelė atsakomybė ir jaudulys", - po finalinių rungtynių kalbėjo Rusijos vicečempionų, kuriems be pagrindinės taurės atiteko ir 45 tūkst. JAV dolerių čekis, vyriausiasis treneris Sergejus Belovas.

Pasak jo, sunku buvę nuteikti komandą rungtynėms. "Finalas - tai įpatinga istorija, kurioje nieko negalima pakeisti. Aš džiaugiuosi, kad sugebėjome likti savimi. Mes parodėme, ką mokame ir nedarėme klaidų. Visas rungtynes žaidėme be duobių", - kalbėjo S. Belovas.

Kauno "Žalgirio", kuris tenkinosi antrąją vieta ir 25 tūkst. piniginiu prizu, vyriausiasis treneris Algirdas Brazys pasveikino "Ural-Great" krepšininkus su puikia pergale.

"Tai ne tik atskiros komandos pergalė, bet ir viso Rusijos krepšinio. Atvirai šnekant, tokios šventės dar niekad nemačiau. NEBL finalinis turnyras Permėje tapo viso turnyro puošmena. Nuoširdžiai linkiu jūsų komandai patekti į Eurolygą. Jūs to verti.", - kalbėjo A.Brazys.

Pasak trenerio , labai norėjosi laimėti, tačiau rungtynių baigčiai įtakos turėjusios "vaikiškos klaidos".

"Aš atidžiai seku Rusijos krepšinį, analizuoju statistiką. Ir niekaip negalėjau suprasti, kodėl niekas negali sulaikyti Čikalkino. Šiandien mes pajautėme savo kailiu, kad to neįmanoma padaryti. Sergejus - labai aukštos klasės krepšininkas", - apie naudingiausiu NEBL pirmenybių žaidėju pripažintą "Ural-Great" krepšininką Sergejų Čikalkiną sakė A.Brazys. Sekmadienį finalinėse rungtynėse jis į "Žalgirio" krepšį įmetė 38 taškus.

Trečioji vieta Šiaurės Europos krepšinio lygoje atiteko Vilniaus "Lietuvos rytui" , kuris sekmadienį 103:74 sutriuškino ne stirpiausios sudėties finaliniame turnyre dalyvavusią Maskvos CSKA komandą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją